Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade





Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo solsikkekjeks er både enkle å lage, inneholder få ingredienser og perfekt for dem som ønsker et søtt, men sunnere alternativ.

Kjeksene er laget med bare 3 ingredienser, solsikkekjerner, SukrinSirup gold og maldonsalt. Oppskriften er uten allergener og kan derfor nytes av alle. Men vær obs på at sjokoladen du velger kan endret dette, da noen sjokolader inneholder melk eller andre allergener. 

Kjeksene kan laget med andre variasjoner av frø, dersom du ønsker det.

Kjeksene er dyppet i smeltet Monster lavkarbo belgisk mørk sjokolade med et hint av kokosolje. Du velger selv om du ønsker å dyppe kjeksene i sjokolade. Dryss gjerne over kokosflak for ekstra smak. 

Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade. Foto, Marie Gundersen.

Ønsker du å justere smaken på solsikkekjeksene kan du tilsette for eksempel, vanilje, kanel, kardemomme, eller pepperkakekrydder, eller bruke SukrinSirup med smak av caramel eller maple.

Oppskriften på lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade

2 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 6 kjeks

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 150kcal | Karbohydrater: 2,1g | Protein: 3g | Fett: 12g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Topping

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  • Bland sammen solsikkekjerner og sirup i en bolle.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje til å forme kjeks på brettet. Strø over maldonsalt.
  • Stek midt i stekeovnen i 12-15 minutter, til de er gyllen.
  • Avkjøl kjeksene på brettet.
  • Smelt sjokoladen sammen med kokosolje over vannbad.
  • Dypp de avkjølte kjeksene i den smeltede sjokoladen og strø over et par knuste kokosflak for ekstra smak og pynt.
  • La stå i kjøleskapet i ca. en time før servering.

Viser 2 kommentarer
  • Bjørn Væthe
    Svar

    2 stars
    De flyter ut på bakepapiret og blir eneneste flat masse. Veldig klissete. Dårlig oppskrift, og veldig klissete greier, men smaken var god, derfor 2 stjerner

    • Svar

      Takk for tilbakemeldingen. Vi har endret fra spiseskjeer til gram slik at det blir lettere å følge oppskriften. Håper du får mer vellykket solsikkekjeks ved neste forsøk 🙂

2 from 1 vote

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search