Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo vafler

Lavkarbo vafler 2.0

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)
Kalorier: 236kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg
  • 200 g seterrømme
  • 0,5 dl vann
  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 25 g Sukrin gold
  • 15 g pofiber eller havrefiber
  • 2 ts fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts kardemomme
  • Meierismør til steking

Fremgangsmåte

  • Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. La røren svelle i ca. 5 minutter.
  • Varm opp vaffeljernet. Pensle med meierismør før du starter å steke.
  • Ca. 1 full øse er nok til én vaffel i et stort vaffeljern. Når de er lett gylden i fargen er de ferdig. Ikke overstek de, da blir de tørrere.
  • Stable vaflene i høyden på et fat med et kjøkkenhåndkle over.

Næringsinnhold

Servering: 1 vaffel | Kalorier: 236kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 8,5g | Fett: 21g