Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 40 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)
Kalorier: 236kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 4 egg
- 200 g seterrømme
- 0,5 dl vann
- 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 25 g Sukrin gold
- 15 g pofiber eller havrefiber
- 2 ts fiberhusk (psyllium)
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts kardemomme
- Meierismør til steking
Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. La røren svelle i ca. 5 minutter.
Varm opp vaffeljernet. Pensle med meierismør før du starter å steke.
Ca. 1 full øse er nok til én vaffel i et stort vaffeljern. Når de er lett gylden i fargen er de ferdig. Ikke overstek de, da blir de tørrere.
Stable vaflene i høyden på et fat med et kjøkkenhåndkle over.
Servering: 1 vaffel | Kalorier: 236kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 8,5g | Fett: 21g