Lavkarbo vafler

Lavkarbo vafler, med skikkelig vaffel konsistens. Myke, faste og gode, slik en vaffel skal være. Du kan fint bytte smøreost med seterrømme eller creme fraiche, dersom du har det tilgjengelig.

Glutenfrie og sukkerfrie vafler er noe som alle kan spise og de smaker like godt som vanlige vafler.

Server lavkarbo vafler med din favoritt topping. Prøv gjerne kombinasjonen av krem, bær og bacon, slik vi har vist på bildet. Dette smaker nydelig og du får en nydelig kombinasjon av det søte og det salte.

Har du forresten prøvd å tilsette to ss smøreost i ferdig pisket frem? Da får du en fast og fløyelsmyk krem. Du trenger en ekstra ss søtning i kremen, dersom du tilsetter smøreost.

Ønsker du flere oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her.

  • Antall: 4
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 30 gram smeltet smør
  • 2 egg
  • 100 gram smøreost
  • 40 gram mandelmel
  • 1/4 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ss sukrin melis (eller annen søtning, tilsvarende 2 ss sukker)
  • 1/4 ts kardemomme
Fremgangsmåte 
  1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle eller en blender. Bland røren i ett par minutter slik at den blir luftig.
  2. La røren hvile i ca. 10 minutter.
  3. Varm opp et vaffeljern til medium temperatur og spray med olje eller smør.
  4. Stek vaflene til de blir gylden.
  5. Server gjerne lavkarbo vafler med bær, krem og bacon. Sukkerfrie og glutenfrie vafler kan forresten alle spise, og ingen kommer til å merke forskjell fra ordinære vafler med hvetemel.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search