
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo vafler – sukkerfrie & glutenfrie med skikkelig «vaffel-konsistens»
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo vafler, med skikkelig vaffel konsistens. Myke, faste og gode, slik en vaffel skal være. Du kan fint bytte kremost med seterrømme eller creme fraiche, dersom du har det tilgjengelig.
Glutenfrie og sukkerfrie vafler er noe som alle kan spise og de smaker like godt som vanlige vafler.
Server lavkarbo vafler med din favoritt topping. Prøv gjerne kombinasjonen av krem, bær og bacon, slik vi har vist på bildet. Dette smaker nydelig og du får en nydelig kombinasjon av det søte og det salte.
Har du forresten prøvd å tilsette to ss kremost i ferdig pisket frem? Da får du en fast og fløyelsmyk krem. Du trenger en ekstra ss søtning i kremen, dersom du tilsetter kremost. Det som virkelig smaker godt er å tilsette noen jordbær i kremen, slik at du får en nydelig lavkarbo jordbærkrem.
Ønsker du flere oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her.

LAVKARBO VAFLER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 30 gram smeltet meierismør
- 2 egg
- 100 gram kremost naturell
- 40 gram mandelmel
- 0,25 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
- 1 ss sukrinmelis eller annen søtning
- 0,25 ts kardemomme
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle eller en blender. Røren skal være tykk og ligner mer på en klissete deig enn en flytende vaffelrøre.
- Varm opp vaffeljernet til medium temperatur og spray med olje eller smør.
- Legg et par ss vaffelrøre i vaffeljernet og press jernet godt sammen.
- Stek vaflene til de blir gylne. De kan kjennes litt myke ut med en gang de er ferdig stekt, men vil bli faste når de kjølner.
Jeg tilsetter bare halve mengden søtning, og litt salt, så bruker jeg vaflene som brød, med pålegg. Funker helt ypperlig!
Hei Evi. Takk for tilbakemelding og supert tips!
Fantastisk godt! Jeg tok halvparten cottage cheese (som jeg kjørte med stavmikseren til alle klumper var borte) og halvparten ferskost. Også en liten teskje bakepulver. Vaflene ble litt sprø i konsistensen. Rett og slett kjempegodt!!!
Så bra!
Hei, kan jeg lage disse uten kremost?
Hei, Jeg tror det skal gå fint å bytte med rømme eller creme fraiche. Men jeg har ikke testet det selv så kan ikke garantere at det går bra 🙂 Lykke til!
Veldig små vafler for røren ble for tykk, god på smak. Skulle tynnet ut den røren, men visste ikke med hva???vann kanskje?
Hei. Du kan fint tynne ut røren med mer væske, f.eks vann. Røren skal være tykkere enn vanlig vaffelrøre, og må trykkes utover jernet. 🙂
Kjempegode. Takk for oppskrift.
Kjempegode!!!! Røra blir kjempetykk, så ikke bruk blender. Var litt vanskelig å få ut det siste. Veldig smart å bruke en is skje pr vaffelplate. Disse skal lages flere ganger!
Vi liker vaflene veldig godt 😊. Er litt raus med kardemomme, da vi synes det er godt!
Så kjekt å høre! 🤗