Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo vaniljeis. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo vaniljeis

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 4 timer
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 376kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss Finesse bakesukker
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss Philadelphia ost

Fremgangsmåte

  • Pisk kremfløte, søtning og vaniljepulver sammen i en bakebolle til en luftig krem.
  • I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene og Philadelphia-osten til en jevn og glatt røre.
  • Vend eggemassen forsiktig inn i kremen med en slikkepott.
  • Hell røren over i en boks som egner seg for frysing.
  • Sett iskremen i fryseren. Rør i isen hvert 20. minutt, minst fem ganger, for å unngå dannelse av snøkrystaller. Dette hjelper til med å gjøre iskremen myk og kremet.
  • Hvis du har iskremmaskin, kan du bruke den i stedet for håndrøring. Følg da anvisningene på maskinen.

Merknader

Server isen med for eksempel bær, raspet sukkerfri sjokolade og salte nøtter. Eller med himmelsk god lavkarbo lakrissaus som stivner på isen.

Næringsinnhold

Kalorier: 376kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 37g