Lavkarbo iskrem

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo iskrem

Kan man virkelig gå ned i vekt, samtidig som man spiser iskrem? Selvsagt kan man det. Lag din egen hjemmelagde lavkarbo iskrem.

Dette er en base oppskrift som du kan eksperimentere videre med. Vi har valgt å lage den tradisjonelle vanilje iskremen. Her kan du blande inn bær, sjokoladepulver eller nøtter.

Vær obs på at mengden søtning kan variere utifra hvilke ingredienser du bruker. Lager du en sjokoladevariant anbefaler vi å bruke en ekstra ss tagatesse for å nøytralisere smaken av sjokoladepulver.

Denne lavkarbo iskremen er nydelig å servere med jordbærsaus. Dette lager du enkelt ved å kjøre jordbær i en blender for så å helle dette over isen. Prøv også med salte peanøtter eller andre nøtter, for å få en nydelig variant av søtt og salt.

Er du glad i lakris anbefaler vi deg å teste vår lavkarbo lakrissaus som stivner på isen. Du finner oppskriften her.

Vi anbefaler at du prøver denne iskremen sammen med lavkarbopannekaker, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo iskrem

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ISKREM

4.89 fra 9 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hours
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 376kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 37g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss philadelphia ost
  • 3 ss finesse bakesukker
  • 0.5 ts økologisk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, finesse og vaniljepulver i en bakebolle og pisk til krem.
  • Pisk sammen eggeplommene og philadelphia ost i en bolle til en jevn røre.
  • Vend eggemassen forsiktig inn i kremen.
  • Hell røren over i en boks som er egnet for frysing.
  • Sett iskremen i frysen. Rør i isen hvert 20 minutt, minst fem ganger og frem til isen er frossen. Når du gjør dette unngår du å få snøkrystaller i iskremen.
  • Dersom du har iskrem maskin følger du anvisningen på maskinen.

Kommentar

Server isen med for eksempel bær, raspet sukkerfri sjokolade og salte nøtter. Eller med himmelsk god lavkarbo lakrissaus som stivner på isen.
Anbefalt
Viser 6 kommentarer
  • Berge
    Svar

    Kan ein bruke yoghurt/skyr istaden for ost?

    • Robert Helle
      Svar

      Oljen beholdes uansett. Hvilke som helst. F.eks persille, basilikum, oregano etc

  • Anders
    Svar

    Er det en annen måte enn å måtte røre i isen hvert 20min 5ganger for å unngå krystyallisering?

  • Trine
    Svar

    Hvorfor ost? 🙂

    • Stina Nilsen
      Svar

      Fordi det gir en ekstra god smak og konsistens 😀

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search