
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo iskrem
Kan man virkelig gå ned i vekt, samtidig som man spiser iskrem? Selvsagt kan man det. Lag din egen hjemmelagde lavkarbo iskrem.
Dette er en base oppskrift som du kan eksperimentere videre med. Vi har valgt å lage den tradisjonelle vanilje iskremen. Her kan du blande inn bær, sjokoladepulver eller nøtter.
Vær obs på at mengden søtning kan variere utifra hvilke ingredienser du bruker. Lager du en sjokoladevariant anbefaler vi å bruke en ekstra ss tagatesse for å nøytralisere smaken av sjokoladepulver.
Denne lavkarbo iskremen er nydelig å servere med jordbærsaus. Dette lager du enkelt ved å kjøre jordbær i en blender for så å helle dette over isen. Prøv også med salte peanøtter eller andre nøtter, for å få en nydelig variant av søtt og salt.
Er du glad i lakris anbefaler vi deg å teste vår lavkarbo lakrissaus som stivner på isen. Du finner oppskriften her.
Vi anbefaler at du prøver denne iskremen sammen med lavkarbopannekaker, som du finner oppskrift til her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ISKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 3 eggeplommer
- 3 ss philadelphia ost
- 3 ss finesse bakesukker
- 0.5 ts økologisk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Fremgangsmåte
- Bland kremfløte, finesse og vaniljepulver i en bakebolle og pisk til krem.
- Pisk sammen eggeplommene og philadelphia ost i en bolle til en jevn røre.
- Vend eggemassen forsiktig inn i kremen.
- Hell røren over i en boks som er egnet for frysing.
- Sett iskremen i frysen. Rør i isen hvert 20 minutt, minst fem ganger og frem til isen er frossen. Når du gjør dette unngår du å få snøkrystaller i iskremen.
- Dersom du har iskrem maskin følger du anvisningen på maskinen.
Kan ein bruke yoghurt/skyr istaden for ost?
Oljen beholdes uansett. Hvilke som helst. F.eks persille, basilikum, oregano etc
Er det en annen måte enn å måtte røre i isen hvert 20min 5ganger for å unngå krystyallisering?
Hei. Ja, men da må du bruke iskrem-maskin.
Hvorfor ost? 🙂
Fordi det gir en ekstra god smak og konsistens 😀