Lavkarbo vaniljeis





Lavkarbo iskrem

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo vaniljeis er en base-oppskrift du kan eksperimentere videre med. Vi har valgt å lage den tradisjonelle vanilje iskremen. Her kan du blande inn bær, sjokoladepulver eller nøtter, for andre spennende smaker.

Mengden søtning kan variere ut ifra hvilke ingredienser du bruker. Lager du en sjokoladeis anbefaler vi å bruke mer søtning for å nøytralisere smaken av sjokoladepulver.

Lavkarbo vaniljeis er nydelig å servere med jordbærsaus, som du lager du enkelt lager ved å kjøre jordbær i en blender. Prøv også med salte peanøtter eller andre nøtter, for å få en nydelig variant av søtt og salt.

Er du glad i lakris anbefaler vi deg å teste vår lavkarbo lakrissaus som stivner på isen. Du finner oppskriften her.

Vi anbefaler at du prøver denne iskremen sammen med lavkarbopannekaker, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo iskrem

Lavkarbo vaniljeis

4,71 fra 17 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 376kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 37g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss Finesse bakesukker
  • 0,5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss philadelphia ost

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, finesse og vaniljepulver i en bakebolle og pisk til krem.
  • Pisk sammen eggeplommer og philadelphia ost i en bolle til en jevn røre.
  • Vend eggemassen forsiktig inn i kremen.
  • Hell røren over i en boks som er egnet for frysing.
  • Sett iskremen i frysen. Rør i massen hvert 20 minutt, minst fem ganger og frem til isen er frossen. Når du gjør dette unngår du å få snøkrystaller i iskremen.
  • Dersom du har iskrem-maskin følger du anvisningen på maskinen.

Kommentar

Server isen med for eksempel bær, raspet sukkerfri sjokolade og salte nøtter. Eller med himmelsk god lavkarbo lakrissaus som stivner på isen.
Viser 7 kommentarer
  • Petter
    Svar

    5 stjerner
    Dette er den beste isen jeg har smakt

  • Berge
    Svar

    Kan ein bruke yoghurt/skyr istaden for ost?

    • Robert Helle
      Svar

      Oljen beholdes uansett. Hvilke som helst. F.eks persille, basilikum, oregano etc

  • Anders
    Svar

    Er det en annen måte enn å måtte røre i isen hvert 20min 5ganger for å unngå krystyallisering?

  • Trine
    Svar

    Hvorfor ost? 🙂

    • Stina Nilsen
      Svar

      Fordi det gir en ekstra god smak og konsistens 😀

4,71 from 17 votes (16 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search