Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo yoghurtis med jordbær. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo yoghurtis med jordbær

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk
Tid: 4 timer
Porsjoner: 4 yoghurtis
Kalorier: 139kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • Ispinner

Ingredienser

  • 8-10 mellomstore jordbær
  • 100 g Yt proteinyoghurt naturell
  • 1 ss Sukrin gold eller annen foretrukket søtning
  • 85 g sjokolade uten sukker
  • 1 ts kokosolje

Valgfri topping

  • Havsalt
  • Frysetørkede bringebær

Fremgangsmåte

  • Skjær jordbær i små biter og bland dem med yoghurt og søtning.
  • Legg et bakepapir på et fat eller brett. Legg omtrent én spiseskje av blandingen i sirkler litt fra hverandre på bakepapiret.
  • Stikk en ispinne inn i hver yoghurtblanding.
  • Sett fatet i fryseren i et par timer til isen er helt frossen.
  • Smelt sjokolade sammen med kokosolje over vannbad. Dypp frosne yoghurtis i sjokoladen. Dryss gjerne over litt havsalt og frysetørkede bringebær.
  • Sett ispinnene tilbake i fryseren frem til sjokoladen har stivnet. La gjerne isen ligge litt i romtemperatur før den serveres, for ekstra digg konsistens.

Næringsinnhold

Kalorier: 139kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 4g | Fett: 10g