Go Back
+ servings
Lavkarbo steinalderbrød

STEINALDERBRØD

4.75 fra 8 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr
Antall: 1 brød (ett brød gir ca. 40 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Serving: 1 skive | Kalorier: 148kcal | Karbohydrater: 0.9g | Protein: 4.9g | Fett: 13g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 neve miks av friske urter (kan utelates)
  • 1 dl olivenolje evt. en annen olje
  • 6 egg
  • 120 gram valnøtter
  • 120 gram mandler
  • 120 gram linfrø
  • 120 gram sesamfrø
  • 120 gram gresskarkjerner
  • 120 gram solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 75 gram revet ost til topping (kan utelates)

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Lag urteolje ved å stavmikse urter og olje.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Frø og nøtter skal være hele.
  • Hell innholdet i en bakepapirkledd brødform.
  • Strø over revet ost, dersom du ønsker det.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 50 minutter.
  • Avkjøl brødet på rist.

Kommentar

Bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød. 
Dersom du mangler noen av de tørre ingrediensene kan du øke mengden av noe annet. Du kan mikse sammen de frø- og kornsortene du liker så lenge du passer på at total vekt på de tørre ingrediensene blir 720 gram.
Brødet kan fryses eller oppbevares i kjøleskap.