Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo steinalderbrød

Steinalderbrød (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sesamfrø
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 brød (ett brød gir ca. 40 tynne skiver)
Kalorier: 148kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 neve miks av friske urter (kan utelates)
  • 1 dl olivenolje evt. en annen olje
  • 6 egg
  • 120 g valnøtter
  • 120 g mandler
  • 120 g linfrø
  • 120 g sesamfrø
  • 120 g gresskarkjerner
  • 120 g solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 75 g revet ost til topping (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Lag urteolje ved å stavmikse urter og olje.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Frø og nøtter kan enten være hele eller kjøres noen runder i en foodprosessor.
  • Hell innholdet i en bakepapirkledd brødform.
  • Strø over revet ost, dersom du ønsker det.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 50 minutter.
  • Avkjøl brødet på rist.

Merknader

Bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød. 
Dersom du mangler noen av de tørre ingrediensene kan du øke mengden av noe annet. Du kan mikse sammen nøtter, frø og kjerner du liker, så lenge du passer på at total vekt av de tørre ingrediensene blir 720 g.
Brødet kan fryses eller oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Servering: 1 skive | Kalorier: 148kcal | Karbohydrater: 0,9g | Protein: 4,9g | Fett: 13g