
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo steinalderbrød, et mektig og godt brød!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Steinalderbrød er et saftig brød med deilig smak av frø og nøtter. Brødet er også superenkelt å lage. Det eneste du trenger å gjøre er å raskt blande sammen ingrediensene og sette brødet i ovnen. Brødet skal verken eltes eller heves.
KLIKK HER FOR RASK, TRYGG OG VARIG VEKTNEDGANG MED KOSTPLAN UTVIKLER AV LEGER OG SYKEPLEIERE
Vi skal ikke ta på oss æren for denne oppskriften. Vi har forsøkt å finne opphavet men uten å lykkes. Vi har imidlertid pimpet originaloppskriften litt, for å gjøre brødet enda mer smakfullt, og enda sunnere:
Steinalderbrød med urteolje
Det finnes mange måter å lage steinalderbrød. I omhelse.no sin versjon av steinalderbrød har vi tilsatt urter og toppet brødet med revet ost. Du kan utelate dette dersom du ønsker det. Begge variantene er knallgod.
10 fakta om steinalderbrød
- Glutenfritt – Perfekt for de med cøliaki.
- Svært få karbohydrater – Perfekt for deg som ønsker å gå ned i vekt.
- Godt for fordøyelsen.
- Påvirker blodsukkeret i liten grad.
- Gir god og langvarig metthetsfølelse.
- Inneholder gode og sunne fettkilder.
- Inneholder næringsrike nøtter.
- Vitamin- og mineralrikt.
- Svært proteinrikt.
- Perfekt i et lavkarbokosthold.
Bra for fordøyelsen
Visste du at steinalderbrød kan være veldig bra for fordøyelsen? Enkelte sliter med forstoppelse, også når de spiser lavkarbo-mat. Da kan en eller to skiver steinalderbrød få fart på fordøyelsen.
Steinalderbrød er lavkarbo og paleo
Brødet består av olje, egg, nøtter og frø og passer perfekt i et lavkarbo kosthold. Det er også et godt valg for deg som ønsker å gå ned i vekt fordi brødet gir en langvarig og god metthetsfølelse.
Du kan lese mer om lavkarbo kosthold her.
Du finner mange flere lavkarbo brødoppskrifter her.

Steinalderbrød
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 neve miks av friske urter (kan utelates)
- 1 dl olivenolje evt. en annen olje
- 6 egg
- 120 gram valnøtter
- 120 gram mandler
- 120 gram linfrø
- 120 gram sesamfrø
- 120 gram gresskarkjerner
- 120 gram solsikkekjerner
- 1 ts salt
- 75 gram revet ost til topping (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Lag urteolje ved å stavmikse urter og olje.
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Frø og nøtter kan enten være hele eller kjøres noen runder i en foodprosessor.
- Hell innholdet i en bakepapirkledd brødform.
- Strø over revet ost, dersom du ønsker det.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 50 minutter.
- Avkjøl brødet på rist.
Nydelig brød. Veldig bra for fordøyelsen!
Er det 3 gr karb pr skive, eller pr 100 gram? 😊
Per skive. Dette brødet har mye næring og noen synes det er veldig godt med tynne skiver. Da blir det gjerne enda mindre karbo.