Steinalderbrød

En rekke store undersøkelser viser at det er å kutte ned på karbohydrater og ikke kalorier som gir størst vektnedgang. Steinalderbrød er veldig populært for både lavkarbo og vegetar kosthold.

Og det med god grunn. Brødet smaker nemlig fantastisk, og er samtidig utrolig sunt! Her finner du flere lavkarbo oppskrifter.

Vi har også laget en versjon av steinalderbrød med ost og urter. Den oppskriften finner du her.

Ingredienser

  • 6 egg
  • 120 gram valnøtter
  • 120 gram mandler
  • 120 gram linfrø
  • 120 gram sesamfrø
  • 120 gram gresskarkjerner
  • 120 gram solsikkekjerner
  • 1,5 dl olivenolje (eller annen olje)
  • Litt havsalt

Bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød.

Slik lager du steinalderbrød

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle, uten å hakke nøtter og frø, alt skal oppi som det er.
  3. Tøm innholdet over i en brødform som er dekket med bakepapir.
  4. Sett i ovnen på 175 grader i ca 55 minutter
  5. Ta ut brødet
  6. Sett brødet på rist ca 10 minutter så det får hvile

Denne typen steinalderbrød smaker ikke bare fantastisk. Det er også raskt å lage. Du klarer enkelt å ha det i ovnen innen ti minutter.

Dersom du mangler en av de tørre ingrediensene er ikke det noe problem, da øker du bare litt av de andre, og passer på at total vekt på de tørre ingrediensene er 720 gram.

steinalderbrd-2
Steinalderbrød er sannsynligvis det enkleste brødet du noensinne kommer til å lage. Bare bland sammen og stek 🙂

Les mer om lavkarbo mat her.

10 fakta om steinalderbrød

  1. Ingen hvetemel eller gluten – Perfekt for folk med cøliaki
  2. Så og si ingen karbohydrater – Perfekt for vektnedgang
  3. Mange rapporterer klar bedring i fordøyelsen
  4. Påvirker ikke blodsukkeret
  5. Gir svært god metthetsfølelse – mange «glemmer» å spise lunch etter en frokost med steinalderbrød
  6. Det er fullt av sunne oljer og naturlig fett
  7. Det er fullt av sunne nøtter og mandler
  8. Vitamin- og mineralrikt
  9. Svært proteinrikt
  10. Det smaker fantastisk

Steinalderbrød er raskt og enkelt å lage

Oppbevaring

Om du skal oppbevare det mer enn et par dager er kjøleskap anbefalt. Det holder seg lett en uke. Det funker også utmerket å fryse ned steinalderbrødet.

Vil du lære mer om lavkarbo? Det gjør du her. Her finner du et interessant foredrag om lavkarbo, av lege Andreas Eenfeldt.

steinalderbrd
Steinalderbrød orginal oppskrift
steinalderbrd
Steinalderbrød med ost, urter og bacon
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search