Go Back
+ servings
Lavkarbo rømmegrøt

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OG GLUTENFRI RØMMEGRØT

4.80 fra 5 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 911kcal | Karbohydrater: 7.3g | Protein: 5.5g | Fett: 95.7g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram seterrømme (lett rømme kan også brukes for færre kalorier)
  • 2 ss meierismør
  • 1 dl vann
  • 1 klype salt
  • 2 ts johannesbrødkjernemel (jbk) evt. halv mengde xanthan gum, selges på helsekostbutikk
  • 0.5-1 dl kremfløte eller matfløte

Toppingforslag

  • Sukrin:1 eller en annen søtning
  • Meierismør
  • Kanel
  • Spekemat

FREMGANGSMÅTE

  • Kok opp rømme, vann, meierismør og salt i en kjele.
  • Dryss over jbk mens du rører godt. La grøten koken i noen minutter og se om den tykner tilstrekkelig, hvis ikke tilsetter du litt mer jbk.
  • Tilsett fløte, litt etter litt til du oppnår ønsket konsistens. Rømmegrøten tykner når den småkoker. Dersom den blir for tykk eller tynn, regulerer du dette ved å spe med fløte eller jbk.
  • Server lavkarbo rømmegrøt med kanel, søtning, smørøye og spekemat.