Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ FATHEAD PIZZA – PIZZOCADO

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr
Antall: 1 pizza (en pizza er nok til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1408kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 65g | Fett: 120g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Fathead pizzabunn

  • 75 gram Philadelphia ost
  • 150 gram revet mozzarella
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Avocado pizzasaus

  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 5 ss creme fraiche
  • 0.5 lime saften
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Pizzafyll og garnityr

  • 150 gram revet ost
  • 0,25 rød paprika strimlet
  • 0,25 gul paprika strimlet
  • 0,25 rødløk strimlet
  • 4 cherry tomater i skiver
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss fetaost
  • Fersk basilikum og evt. fersk koriander

FREMGANGSMÅTE

Fathead pizzabunn og topping

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Bland godt med en miksmaster.
  • Legg bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter før du smører over avocado pizzasaus.

Avocado pizzasaus

  • Bland alle ingrediensene sammen og lag en jevn saus med en stavmikser.
  • Dersom du syntes at sausen blir for tykk, kan du tilsette en ekstra ss creme fraiche. Sausen skal være litt tykk. Smør sausen på pizzabunnen.
  • Dersom det er saus igjen anbefaler vi at du serverer resten av sausen til topping av pizzaen, når den er ferdig.
  • Strø over ost, og det resterende fyllet.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, ca. 12 – 15 minutter.
  • La den hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  • Strø over fersk basilikum og koriander rett før servering.