Fathead pizza – Pizzocado

Syntes du at det høres rart ut med avocado på pizza? Det høres kanskje rart ut, men det smakte fantastisk! Når det eksperimenteres på kjøkkenet kan det oppstå de mest smakfulle rettene, og det var nettopp det vi opplevde med denne pizzaen, som vi kaller pizzocado.

Fathead pizza smaker helt nydelig! Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsaklig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.

Fathead pizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke. Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Denne pizzaen ble vegetarisk. Fathead pizzaen som er avbildet er en minipizza, hvor vi delte deigen i denne oppskriften i to.

Vi anbefaler denne pizzaen sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette 1-2 fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

  • Pers: 2
  • Tid: 60 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser

Avocado pizzasaus

  • 1 avokado
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 5 ss creme fraiche
  • saften av en halv sitron
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fathead pizzabunn

  • 75 gram (3 ss) Philadelphia ost
  • 3.5 dl (150 gram) revet ost (du kan velge mellom mozzarella, norvegia eller Jarlsberg)
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt, evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • 100-150 gram revet ost
  • 1/4 strimlet rød paprika
  • 1/4 strimlet gul paprika
  • 1/4 strimlet rødløk
  • 4 cherry tomater i skiver
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss fetaost
  • Fersk basilikum og koriander
Fremgangsmåte

Avocado pizzasaus

  1. Vi anbefaler at du bruker en stavmikser eller food prosessor for å få en jevn saus.
  2. Bland alle ingrediensene sammen og kjør til en jevn røre med for eksempel en stavmikser.
  3. Dersom du syntes at sausen blir for tykk, kan du tilsette en ekstra ss med creme fraiche. Sausen skal være litt tykk. Det skal fint gå an å bre den utover pizzaen, selv om den er tykk.
  4. Dersom det er saus igjen anbefaler vi at du serverer resten av sausen til topping av pizzaen, når den er ferdig.

Fathead pizzabunn og topping

  1. Sett ovnen på over og undervarme på 220 grader.
  2. Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  3. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  4. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  5. Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig.
  6. Legg ett bakepapir på ett stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge ett bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  7. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  8. Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter før du sprer over avocado pizzasaus.
  9. Strø over ett tynt lag med ost, og spar mesteparten av osten til toppen.
  10. Strø over strimlet paprika rødløk og skivet Cherry tomater. Strø over resten av osten. Topp med fetaost og pinjekjerner.
  11. Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  12. La den hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  13. Spre over fersk basilikum og koriander rett før servering. Server med ønsket dressing og gjerne en enkel salat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search