Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Lavkarbo taco med osteskjell
Allergener:
Melk
Tid:
45
minutter
minutter
Porsjoner:
2
porsjoner
Kalorier:
1012
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
Guacamole
2
avokado
1
fedd
hvitløk
finhakket
0,25
rødløk
finhakket
0.5
lime
saften
1
ss
creme fraiche
1
neve
fersk koriander
finhakket
Salt og pepper
Hjemmelaget salsa
3
tomater
0,25
rødløk
finhakket
1
fedd
hvitløk
finhakket
0,5
ts
ingefær
raspet
1
ss
olivenolje
0.5
lime
saften
1
neve
koriander
finhakket
Salt og pepper
Evt. fersk eller tørket chili
Osteskjell
150
g
revet ost
Bruk mer ost om nødvendig
Øvrige ingredienser
400
g
kjøttdeig
Hjemmelaget tacokrydder
Revet ost
Rømme
Isbergsalat
Rød paprika
Gul paprika
Rødløk
Agurk
Cherrytomater
Fremgangsmåte
Guacamole
Del avocadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet.
Knepp avocadoen i en skål, med en gaffel.
Tilsett hvitløk, rødløk, presset lime, creme fraiche og koriander. Smak til med salt og pepper.
Hjemmelaget salsa
Skjær tomatene i to og press ut tomatsaften. Saften skal ikke brukes. Hakk tomatene.
Bland tomatene med rødløk, hvitløk, ingefær, olivenolje, limesaft og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Tilsett chili dersom du ønsker at salsaen skal være hot.
Osteskjell
Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
Legge revet ost i sirkler på et bakebrett med bakepapir. Bruk ca. 40-50 gram ost per sirkel.
Sett bakebrettet inn i ovnen, på midterste rille, i ca. 7-10 minutter, til osten er gylden.
Ta osten fra bakebrettet og legg den over en skål som står opp ned. Da får du formet skjellene. Når osten blir kald er tacoskjellet klart.
Øvrige ingredienser
Stek kjøttdeig, tilsett tacokrydder og 0.5 dl vann. La det småkoke i 5 minutter.
Kutt grønnsakene i små terninger.
Server grønnsakene i egne skåler eller lag én salat.
Merknader
>> Oppskrift på tacokrydder
Næringsinnhold
Kalorier:
1012
kcal
|
Karbohydrater:
6
g
|
Protein:
86
g
|
Fett:
67
g