Go Back
+ servings
Chili con carne

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CHILI CON CARNE

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 576kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 47g | Fett: 35g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Chili con carne

  • Olje til steking
  • 0,5 gul løk finhakket
  • 0,5 rødløk finhakket
  • 1 rød chili finhakket (med frø, dersom du ønsker en sterk gryte)
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 vårløk hakket
  • 400 gram kjøttdeig
  • 50 gram bacon i terninger
  • 5 små champignon i skiver
  • 0,5 rød paprika i terninger
  • 2 ss storfefond
  • 5-10 syltet jalapeno (reguler mengden etter smak)
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts paprikapulver
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,25 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 lime saften
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • Fersk koriander

Garnityr

  • Creme fraiche
  • Revet cheddar ost
  • Avocado
  • Rødløk
  • Fersk koriander
  • Lime
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Varm olje i en stor kjele. Stek gul løk og rødløk til den blir blank. Tilsett chili, hvitløk og vårløk. Stek i et par minutter. Tilsett kjøttdeig og bacon, bland dette godt inn i grønnsaksblandingen.
  • Bland inn paprika og champignon og stek dette til champignonen faller sammen.
  • Tilsett storfefond, jalapeno, kajennepepper, paprikapulver, korianderfrø, spisskummen, kanel, salt, pepper, kakaopulver og lime.
  • Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La gryten småkoke i 15 minutter.
  • Bland inn én neve med hakket koriander, rett før servering.
  • Server chili con carne med creme fraiche, revet cheddarost og en avokadosalat med hakket avocado, lime, salt og pepper, fersk koriander og rødløk.