Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo biff stroganoff

Lavkarbo biff stroganoff

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sennep, Sulfitter
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 841kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Stroganoff

  • 400 g mørbrad av storfe
  • 2 sjalottløk
  • 200 g champignon
  • Salt og pepper
  • Meierismør til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 200 g Crème Fraîche
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss storfefond
  • 1 ss Dijon sennep

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

Stroganoff

  • Kutt kjøttet i terninger. Kutt sjalottløk i små terninger og champignon i skiver.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm smør i en kjele til medium/høy temperatur og brun kjøttet, litt av gangen. Det skal ikke gjennomstekes. Legg til sides i en skål.
  • Stek sjalottløk og champignon i steikesjyen, frem til det blir mykt. Bruk mer smør etter behov.
  • Tilsett tomatpuré og fres i gryten i et par minutter.
  • Legg kjøttet tilbake i gryten, sammen med vann, Crème Fraîche, storfefond, rødvinseddik og Dijon sennep. La småputre uten lokk i 45 - 60 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
  • Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, parmesan, muskat, salt og pepper.
  • Server retten gjerne med damet brokkoli.

Næringsinnhold

Kalorier: 841kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 57g | Fett: 57g