Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo biff stroganoff. Foto, Aina Sjo

Lavkarbo biff stroganoff

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sennep, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 758kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Stroganoff

  • 400 g mørbrad av storfe
  • 2 sjalottløk
  • 150 g champignon
  • Salt og pepper
  • 2 ss meierismør
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 dl vann
  • 150 g Crème Fraîche
  • 1 ts storfefond
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 ts Dijon-sennep

Blomkålpuré

  • 400 g blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 1 ss revet parmesan (valgfritt)
  • 1 krm malt muskat
  • Salt og pepper

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

Stroganoff

  • Skjær mørbrad i store terninger. Kutt sjalottløk i strimler og champignon i skiver.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm smør i en gryte eller stor stekepanne på middels til høy varme, og brun kjøttet raskt i omganger. Det skal få farge, men ikke gjennomstekes. Legg det til side på en tallerken.
  • Tilsett mer smør ved behov, og stek sjalottløk og champignon i samme gryte til de er myke og lett gyldne. Tilsett tomatpuré og paprikapulver, og la det frese i 1–2 minutter under omrøring.
  • Ha crème fraîche, vann, oksefond, rødvinseddik og Dijon-sennep i gryten. Rør godt sammen og la sausen småkoke i 5–10 minutter på lav varme til den tykner litt og smakene får satt seg.
  • Legg kjøttet tilbake i gryten og la det trekke i sausen i 3–5 minutter, rett under kokepunktet, til det er gjennomvarmt, men fortsatt mørt. Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Kutt blomkål i buketter og stilken i terninger.
  • Legg i en kjele og dekk med vann. Kok opp og la det koke til det er mørt, cirka 10 minutter koketid.
  • Hell av kokevannet og tilsett smør og parmesan. Lag en jevn puré med stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Server retten med blomkålpuré og gjerne dampet brokkoli som tilbehør.

Næringsinnhold

Kalorier: 758kcal | Karbohydrater: 8,6g | Protein: 55g | Fett: 54g