Go Back
+ servings
Lavkarbo biff stroganoff

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BIFF STROGANOFF

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 920kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 60g | Fett: 66g
Allergener
Melk
Sennep
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Stroganoff

  • 400 gram mørbrad av storfe/biffkjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • Meierismør til steking
  • 1 gul løk finhakket
  • 200 gram champignon skivet
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann evt. 2 dl rødvin og 1 dl vann
  • 2 ss rødvinseddik dersom du bruker rødvin trenger du ikke eddik
  • 2 ss fond av storfe
  • 1 ss dijonsennep
  • 200 gram creme fraiche

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss smør
  • 0.5 til 1 dl fløte
  • 1 krm muskat
  • 1 ss parmesan revet
  • 1 ss cheddarost revet
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Stroganoff

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Smelt smør i en kjele og brun kjøttet sammen med løk og champignon. Stekes til løken blir blank.
  • Tilsett tomatpuré og fres dette i gryten i et par minutter.
  • Tilsett vann (evt. rødvin), fond og rødvinseddik. La gryten småputre uten lokk i 45 - 60 minutter. Jo lengre gryten koker jo mørere blir kjøttet. Under koketiden vil også væsken reduseres og du får en tykkere saus.
  • Mot slutten av koketiden tilsettes dijonsennep og creme fraiche. La gryten få et oppkok. Smak til med salt og pepper før servering.

Blomkålpuré

  • Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Legges i en kasserolle. Dekk blomkålen med vann. Kok opp og la koke til blomkålen er mør.
  • Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør, fløte og muskat. Bruk stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Juster tykkelsen på puréen med fløte.
  • Vend inn inn parmesan og cheddarost med en sleiv.

Kommentar

Biff stroganoff og blomkålpuré smaker godt sammen med smørdampet rosenkål.