Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sennep, Sulfitter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 841kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Stroganoff
- 400 g mørbrad av storfe
- 2 sjalottløk
- 200 g champignon
- Salt og pepper
- Meierismør til steking
- 2 ss tomatpuré
- 3 dl vann
- 200 g Crème Fraîche
- 2 ss rødvinseddik
- 2 ss storfefond
- 1 ss Dijon sennep
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- 1 ss revet parmesan
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
Stroganoff
Kutt kjøttet i terninger. Kutt sjalottløk i små terninger og champignon i skiver.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm smør i en kjele til medium/høy temperatur og brun kjøttet, litt av gangen. Det skal ikke gjennomstekes. Legg til sides i en skål.
Stek sjalottløk og champignon i steikesjyen, frem til det blir mykt. Bruk mer smør etter behov.
Tilsett tomatpuré og fres i gryten i et par minutter.
Legg kjøttet tilbake i gryten, sammen med vann, Crème Fraîche, storfefond, rødvinseddik og Dijon sennep. La småputre uten lokk i 45 - 60 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, parmesan, muskat, salt og pepper.
Server retten gjerne med damet brokkoli.
Kalorier: 841kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 57g | Fett: 57g