
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo biff stroganoff
Lavkarbo biff stroganoff er en skikkelig god gryterett. Stroganoff kommer opprinnelig fra Russland men er blitt en populær rett også i Norge. Når du skal lage denne retten er det fint at du har nok tid til koking av kjøttet, da det er denne tiden som gir deg et skikkelig mørt resultat.
Biff stroganoff passer fint sammen med blomkålpuré og smørdampede rosenkål.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbo middager, finner du det her.

Lavkarbo biff stroganoff
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Stroganoff
- 400 gram mørbrad av storfe
- 1 løk
- 200 gram champignon
- Salt og pepper
- Meierismør til steking
- 2 ss tomatpuré
- 3 dl vann
- 200 gram creme fraiche
- 2 ss rødvinseddik
- 2 ss storfefond
- 1 ss Dijon sennep
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- 1 ss revet parmesan
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Stroganoff
- Kutt kjøttet i terninger. Kutt løk i små terninger og champignon i skiver.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm smør i en kjele og brun kjøttet sammen med løk og champignon. Stek til løken blir blank.
- Tilsett tomatpuré og fres i gryten i et par minutter.
- Tilsett vann, creme fraiche, fond, rødvinseddik og Dijon sennep. La småputre uten lokk i 45 - 60 minutter.
- Smak til med salt og pepper før servering.
Blomkålpuré
- Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. ti minutter koketid.
- Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, parmesan, muskat, salt og pepper.