Lavkarbo biff stroganoff

Lavkarbo biff stroganoff er en skikkelig god gryterett. Stroganoff kommer opprinnelig fra Russland men er blitt en populær rett også i Norge. Når du skal lage denne retten er det fint at du har nok tid til koking av kjøttet, da det er denne tiden som gir deg ett mørt resultat.

Biff stroganoff passer fint sammen med blomkålpure og smørdampede rosenkål.

  • Pers: 2-3
  • Tid: 60 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser stroganoff
  • smør til steking
  • 500 gram mørbrad av storfe / biffkjøtt
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 gul løk, finhakket
  • 200 gram skivet champignon
  • 2 ss tomatpure
  • 3 dl vann (evt. 2 dl rødvin og 1 dl vann)
  • 2 ss rødvinseddik (dersom du bruker rødvin trenger du ikke eddik)
  • 2 ss fond av storfe
  • 1 ss dijonsennep
  • 200 gram creme fraiche
Ingredienser blomkålpuré
  • 1 blomkålhode
  • 3 ss smør
  • 0.5 – 1 dl fløte
  • 1/4 ts muskat
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss revet cheddarost
  • salt og pepper
Fremgangsmåte stroganoff
  1. Smelt smør i en stor kjele. Brun biffkjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper. Tilsett løk og champignon og stek det til løken blir blank.
  2. Tilsett tomatpure og fres dette i gryten i minimum 3 minutter.
  3. Tilsett vann (evt. rødvin), fond og rødvinseddik. La gryten småputre uten lokk i 45 -60 minutter. Jo lengre gryten får koke jo mørere blir kjøttet. Under koketiden vil også væsken reduseres og du får en tykkere saus.
  4. Mot slutten av koketiden tilsettes dijonsennep og creme fraiche. La gryten få ett oppkok. Smak til med salt og pepper før servering.
  5. Server gjerne lavkarbo biff stroganoff med blokålpure og smørdampede rosenkål.
Fremgangsmåte blomkålpure
  1. Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg blomkålen i en kasserolle. Dekk blomkålen med vann og tilsett 1 ts salt i vannet. Kok opp og la dette koke til blomkålen blir mør.
  2. Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i 1 minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør og krydder. Tilsett ca. 0.5 dl fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  3. Bland inn parmesan og cheddarost, men ikke bruk stavmikser til dette.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search