4sseple- og pæresyltetøyuten tilsatt sukker (Lerum)
1dlfløte
300gramcreme fraiche
175 gramraspet ost
Ferske urter av eget ønske, for eks koriander, basilikum eller timian
Salte peanøtter
FREMGANGSMÅTE
Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
Kutt grønnsakene i strimler og stek de i stekepannen med smør. Hell over 3 ss soyasaus, saften fra en halv sitron og strø over pepper. Stek grønnsakene i noen minutter før du legger de over i en stor ildfast form.
Kutt laksen i tykke strimler og legg den over grønnsakene.
Bland sammen philadelphiaost, eplesyltetøy, fløte, creme fraiche, saften fra en halv sitron, 3 ss soyasaus og pepper. Røres godt sammen.
Dryss ferske urter over fisken før du heller sausen over. Vend sausen inn i grønnsakene og fisken.
Strø over revet ost og legg over ønsket mengde tynne sitronskiver. Husk å vaske sitronen først. Sitronen smaker forresten nydelig når den er stekt.
Stekes midt i ovnen i 30 minutter. La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at den tykner.
Strø over ferske urter og salte peanøtter før servering.
Kommentar
Server gjerne lakseform med en enkel salat og for eksempel hvitløksbrød laget av cloud bread eller lavkarbo focaccia.