Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo gratinert laks med eple- og sitronsaus

Allergener: Fisk, Melk, Peanøtter, Soya
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 845kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 laksefileter uten skinn
  • Meierismør til steking
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 løk
  • 0,5 purreløk
  • 6 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 ts pepper
  • 2 sitron
  • 100 gram philadelphia ost
  • 4 ss eple- og pæresyltetøy uten tilsatt sukker (Lerum)
  • 1 dl fløte
  • 300 gram creme fraiche
  • 175 gram raspet ost
  • Ferske urter av eget ønske, for eks koriander, basilikum eller timian
  • Salte peanøtter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Kutt grønnsakene i strimler og stek de i stekepannen med smør. Hell over 3 ss soyasaus, saften fra en halv sitron og strø over pepper. Stek grønnsakene i noen minutter før du legger de over i en stor ildfast form.
  • Kutt laksen i tykke strimler og legg den over grønnsakene.
  • Bland sammen philadelphiaost, eplesyltetøy, fløte, creme fraiche, saften fra en halv sitron, 3 ss soyasaus og pepper. Røres godt sammen.
  • Dryss ferske urter over fisken før du heller sausen over. Vend sausen inn i grønnsakene og fisken.
  • Strø over revet ost og legg over ønsket mengde tynne sitronskiver. Husk å vaske sitronen først. Sitronen smaker forresten nydelig når den er stekt.
  • Stekes midt i ovnen i 30 minutter. La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at den tykner.
  • Strø over ferske urter og salte peanøtter før servering.

Merknader

Server gjerne lakseform med en enkel salat og ostelapper

Næringsinnhold

Kalorier: 845kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 43g | Fett: 70g