Lavkarbo ostelapper, laget på 1-2-3
Lavkarbo ostelapper er en justering av vår gamle oppskrift på enkle cloud bread. Vi har tilsatt mer revet ost og derfor kalt brødet ostelapper. En deilig lavkarbo brødlapp som er enkelt og raskt å lage og lett å like.
Prøv gjerne oppskriften med litt frø eller kjerner du liker, og få en annen konsistens på lappene. Hakkede nøtter kan også blandes i deigen.
Du kan også bruke den osten du foretrekker, og rømme kan byttes med gresk yoghurt eller creme fraiche, eller et ekstra egg.
Fiberhusk er malt psyllium og kan byttes med andre sorter malt psyllium, men ikke med hele loppefrøskall da det har en dårligere oppsugningsevne enn malte frø.
Ønsker du ikke å bruke fiberhusk kan dette erstattes av knuste linfrø eller linfrømel.
Ostelappene kan oppbevares i kjøleskap eller i frys for lengre holdbarhet.
Hva kan du bruke ostelapper til?
Lavkarbo ostelapper spiser du enten som en brødlapp med ditt favorittpålegg eller så kan du bruke lappene som pizzabunn.
Skal du bruke dem som pizzabunn må de først forstekes, før du legger over topping.
Smører du brødene med hvitløkssmør har du et godt hvitløksbrød som passer fint sammen med for eksempel butter chicken eller kylling tandoori.
Sjekk gjerne ut våre andre lavkarbo brødoppskrifter, som du finner her.
Lavkarbo ostelapper (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 egg
- 125 g revet mozzarella eller annen ost
- 50 g seterrømme eller creme fraiche
- 3 ts Fiberhusk (psyllium)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- Evt. valmuefrø til topping
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La røren hvile i ca. 5 min, slik at den tykner.
- Legg bakepapir på et bakebrett. Fordel røren i sirkler på brettet. 2 ss er nok til én lapp.
- Strø over valmuefrø eller annen topping.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til de er gylden.
Veldig gode. Hadde fire egg og klarte å miste ett i gulvet, så erstattet det med en fløte skvett og en ss havrefiber. Det funket helt fint, smakte kjempegodt ☺️
Takk for veldig fin tilbakemelding 🙂
Hei. Disse var gode 🙂 Kan man erstatte Fiberhusk med Fiberfin? Er helt ny på lavkarbo og mye å lære. Takk for flott nettside med masse gode oppskrifter!
Hei, Så kjekt å høre. Fiberfin bruker ikke vi da vi ønsker at alle våre oppskrifter skal passe i et ketogent og lavkarbo kosthold. Men det er godt mulig at det vil fungere, men jeg tror ikke det vil kunne erstatte Fiberhusk med de egenskapene Fiberhusk har. Men dette vet jeg ikke helt sikkert, så her må du bare prøve deg frem 🙂
Kan man lage disse uten fiberhusk?
Da vil de bli flate. Men du kan gjerne forsøke og se om du liker de slik 🙂
Hvordan oppbevarer man disse….kjøleskap?
Ja, enten kjøleskap eller et par dager på kjøkkenbenken. Jeg fryser de ned og tar opp et par kvelden før jeg skal spise de 🙂
Disse var ekstremt gode! Nettopp begynt å spise lavkarbo igjen etter flere år med høykarbo, hadde ikke store forventninger, men disse metter godt og har nøytral smak så blir spennende å prøve med forskjellig pålegg!
Så gøy å høre! Glad for at du har funnet et type bakverk som har falt i smak 🙂
Ostelappene er blitt min nye favoritt når det gjelder brødmat. Godt med pålegg på, og som pizza, vidunderlig. Takk for en aldeles nydelig oppskrift.