Gratinert laks med kremet eple- og sitronsaus





Syrlig og søt fiskemiddag

I sausen er det brukt eple- og pæresyltetøy uten sukker, som er det som gir sausen en god sødme. Syltetøyet inneholder 8.2 gram karbohydrater per 100 gram. Det er brukt 4 ss av syltetøyet. Vi vil fremdeles kalle lakseformen lavkarbo.

Denne retten har vi tidligere laget med mango chutney, men siden det inneholder en god del mer karbohydrater ble dette byttet med eple- og pæresyltetøy uten sukker. Noe som viste seg å smake veldig godt.

Denne retten smaker forresten nydelig med ferske urter og salte peanøtter. Men du kan fint spise denne lakseformen uten, dersom du ønsker en enklere og rimeligere variant. Prøv deg gjerne frem med dine favorittgrønnsaker og lag din egen vri på denne nydelige fiskeretten.

Vil du har flere oppskrifter på lavkarbo middag, finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo gratinert laks med eple- og sitronsaus

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 845kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 43g | Fett: 70g
Allergener
Fisk
Melk
Peanøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 laksefileter uten skinn
  • Meierismør til steking
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 løk
  • 0,5 purreløk
  • 6 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 ts pepper
  • 2 sitron
  • 100 gram philadelphia ost
  • 4 ss eple- og pæresyltetøy uten tilsatt sukker (Lerum)
  • 1 dl fløte
  • 300 gram creme fraiche
  • 175 gram raspet ost
  • Ferske urter av eget ønske, for eks koriander, basilikum eller timian
  • Salte peanøtter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Kutt grønnsakene i strimler og stek de i stekepannen med smør. Hell over 3 ss soyasaus, saften fra en halv sitron og strø over pepper. Stek grønnsakene i noen minutter før du legger de over i en stor ildfast form.
  • Kutt laksen i tykke strimler og legg den over grønnsakene.
  • Bland sammen philadelphiaost, eplesyltetøy, fløte, creme fraiche, saften fra en halv sitron, 3 ss soyasaus og pepper. Røres godt sammen.
  • Dryss ferske urter over fisken før du heller sausen over. Vend sausen inn i grønnsakene og fisken.
  • Strø over revet ost og legg over ønsket mengde tynne sitronskiver. Husk å vaske sitronen først. Sitronen smaker forresten nydelig når den er stekt.
  • Stekes midt i ovnen i 30 minutter. La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at den tykner.
  • Strø over ferske urter og salte peanøtter før servering.

Kommentar

Server gjerne lakseform med en enkel salat og ostelapper

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search