Gratinert laks med kremet eple- og sitronsaus

Gratinert laks med kremet eple- og sitronsaus er en skikkelig god fiskemiddag. Denne retten er lavkarbo, men gjerne for de som spiser moderat lavkarbo. I sausen er det brukt eple- og pæresyltetøy uten sukker, som er det som gir sausen en god sødme. Syltetøyet inneholder 8.2 gram karbohydrater per 100 gram. Det er brukt 4 ss av syltetøyet. Vi vil fremdeles kalle lakseformen lavkarbo. Denne retten har vi tidligere laget med mango chutney, men siden det inneholder en god del mer karbohydrater ble dette byttet med eple- og pæresyltetøy uten sukker. Noe som viste seg å smake veldig godt.

Denne retten smaker forresten nydelig med ferske urter og salte peanøtter. Men du kan fint spise denne lakseformen uten, dersom du ønsker en enklere og rimeligere variant. Prøv deg gjerne frem med dine favorittgrønnsaker og lag din egen vri på denne nydelige fiskeretten.

Vil du har flere oppskrifter på lavkarbo middag, finner du det her.

  • Porsjoner: 4
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på 200 grader på over og undervarme.
  2. Kutt grønnsakene i strimler og stek de i stekepannen med olje. Hell over 5 ss soyasaus, saften fra en halv sitron og strø over rikelig med salt og pepper. Stek grønnsakene i noen minutter, til de faller litt sammen. Legg grønnsakene over i en stor ildfast form.
  3. Kutt laksen i tykke strimler og legg laksen over grønnsakene.
  4. Bland sammen philadelphiaost, eplesyltetøy, fløte, creme fraiche, saften fra en halv sitron, 4 ss soyasaus og salt og pepper. Rør dette godt sammen.
  5. Dryss ferske urter over fisken før du heller sausen over fisken. Vend sausen inn i grønnsakene og fisken.
  6. Strø over ost og legg over ønsket mengde tynne sitronskiver. Husk å vaske sitronen først. Sitronen smaker forresten nydelig når den er stekt.
  7. Stekes midt i ovnen i 30 minutter. La formen få hvile i noen minutter før du forsyner deg av den, slik at den får satt seg litt.
  8. Strø over ferske urter og salte peanøtter. Server gjerne lakseform med en enkel salat og for eksempel hvitløksbrød laget av cloud bread.
Ingredienser
  • 4 laksefileter uten skinn
  • olje til steking
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 purreløk
  • soyasaus
  • salt og pepper
  • 2 sitron
  • 100 gram philadelphia ost
  • 4 toppede ss eple- og pæresyltetøy uten sukker (lerum)
  • 1 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 boks creme fraiche lett
  • urter av eget ønske, for eks koriander, basilikum og timian
  • Raspet ost

Lakseform med kremet eple- og sitronsaus!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search