Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TOMATSUPPE

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 546kcal | Karbohydrater: 18g | Protein: 23g | Fett: 40g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss meierismør
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær kan utelates
  • 1 chili
  • 800 gram hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss rødvinseddik kan utelates
  • 1 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • 4 egg
  • Evt. urter bacon, pinjekjerner, parmesan

FREMGANGSMÅTE

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Stekes på moderat varme i smør, til løken er gulnet (ca. 10 min).
  • Hell over hermetiske tomater og rødvinseddik.
  • Kok opp og la tomatsuppen putre i 20-30 min.
  • Hell i fløte og stavmiks suppen til den er klumpfri.
  • Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne urter, som oregano og basilikum eller en italienske krydderblanding.
  • Kok egg i 7 minutter, slik at de blir hardkokt.
  • Del eggene i to og legg dem over suppen.
  • Topp suppen med ferske urter, for eksempel basilikum, oregano eller kruspersille. Det smaker også godt med stekt bacon, pinjekjerner og parmesan.

Kommentar

Lavkarbo tomatsuppe passer godt sammen med et godt lavkarbo brød .