Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tomatsuppe

Lavkarbo tomatsuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 608kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 1 ts raspet ingefær (kan utelates)
  • 1 ss meierismør
  • 600 g hermetiske hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts eplecidereddik (kan utelates)
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper

Topping

  • 4 egg
  • 2 ss pinjekjerner
  • Ferske urter

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Rasp ingefær.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk til den er mør. Tilsett hvitløk, chili og ingefær og stek videre i et par minutter.
  • Hell over hermetiske hakkede tomater, vann, kremfløte , eplecidereddik og oregano. Kok opp og la det putre i 20 minutter.
  • Lag en jevn suppe med stavmikser eller i en blender. Juster tykkelsen ved å tilsette vann eller kremfløte. Smak til med salt og pepper.
  • Kok egg i 10 minutter til de er hardkokt. Skrell eggene og del i mindre biter.
  • Rist pinjekjernene litt i en tørr stekepanne på høy temperatur.
  • Topp suppen med kokt egg, pinjekjerner og friske urter.

Merknader

Lavkarbo tomatsuppe passer godt sammen med et godt lavkarbo brød .

Næringsinnhold

Kalorier: 608kcal | Karbohydrater: 14,3g | Protein: 23g | Fett: 50g