Gå tilbake
+ porsjoner
Asiatisk soppstuing

OPPSKRIFT PÅ ASIATISK SOPPSTUING

Allergener: Melk, Sesamfrø, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 365kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 250 gram champignon
  • 250 gram kantarell evt. bare champignon
  • 3 ss olivenolje
  • 6 ss soyasaus
  • 2 ss ingefær finhakket
  • 1 ss yaconsirup evt. sukrinsirup
  • 1 rød chili finhakket (ta vekk frøene dersom du ønsker en mild variant)
  • 5 ss sesamfrø
  • Meierismør til steking
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 1.5 dl fløte
  • 200 gram creme fraiche
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær champignon i skiver og del de største kantarellene i to. Dersom de er små beholder du de som de er.
  • Soppen skal marineres før den stekes. Bland olivenolje, soyasaus, finhakket ingefær, yaconsirup, chili og sesamfrø i en brødpose. Tilsett soppen og vend marinaden godt inn i all soppen. La soppen ligge i marinaden i minimum 15 minutter.
  • Varm en stekepanne med rikelig med smør. Stek finhakket sjalottløk i ett par minutter før du tilsetter soppen. La dette steke til soppen er gjennomstekt.
  • Tilsett fløte og creme fraiche. La dette putre i et par minutter. Smak til med salt og pepper før servering. Tilsett gjerne mer fløte, dersom du ønsker mer saus i soppstuingen.

Merknader

Asiatisk soppstuing passer godt sammen med stekt svin eller biff, eller som tilbehør til en god gryte.

Næringsinnhold

Kalorier: 365kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 8g | Fett: 45g