Asiatisk soppstuing

Asiatisk soppstuing smaker helt fantastisk. Denne soppstuingen gir deg en eksplosjon av gode smaker som man forbinder med det Asiatiske kjøkken. Her er det brukt ingefær, chili, sesamfrø og soyasaus.

Soppstuing passer godt som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller til en god gryte. Prøv gjerne denne stuingen som tilbehør på burgeren eller som fyll i tacoen. Det vil garantert smake godt.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager, finner du flere oppskrifter her.

  • Pers: 3-4
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 250 gram champignon
  • 250 gram kantarell (evt. bare champignon, dersom du ikke får tak i kantarell)
  • 7 ss olivenolje
  • 6 ss soyasaus
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 ss yaconsirup (evt. sukrinsirup eller annen lavkarbo sirup)
  • 1 finhakket rød chili (ta vekk frøene dersom du ønsker en mild variant)
  • 5 ss sesamfrø
  • smør til steking
  • 3 finhakket sjalottløk
  • 1.5 dl mat fløte
  • 200 gram creme fraiche
  • salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Skjær champignon i skiver og del de største kantarellene i to. Dersom de er små beholder du de som de er.
  2. Soppen skal marineres før den stekes. Bland olivenolje, soyasaus, finhakket ingefær, yaconsirup, chili og sesamfrø i en brødpose. Tilsett soppen og vend marinaden godt inn i all soppen. La soppen ligge i marinaden i minimum 15 minutter.
  3. Varm en stekepanne med rikelig med smør. Stek finhakket sjalottløk i ett par minutter før du tilsetter soppen. La dette steke til soppen er gjennomstekt.
  4. Tilsett fløte og creme fraiche. La dette putre i ett par minutter. Smak til med salt og pepper før servering. Tilsett gjerne mer fløte, dersom du ønsker mer saus i soppstuingen.
  5. Asiatisk soppstuing passer godt sammen med stekt svin eller biff eller som tilbehør til en god gryte.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search