Go Back
+ servings
Lun frokostgrateng

OPPSKRIFT PÅ LUN FROKOSTGRATENG

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 439kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 8g | Fett: 42g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 3.3 dl fullfett kokosmelk Änglamark er god på smak (1 boks inneholder 330 ml)
  • 5 ss chiafrø
  • 1 ts sukrinmelis
  • 75 gram bringebær gjerne frosne
  • 50 gram valnøtter grovhakket
  • 4 ss mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 ss sukringold
  • 3 ss meierismør (evt. kokosolje for melkefri rett)
  • 1 klype salt

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland kokosmelk, chiafrø og sukrin melis i en bolle. Visp dette godt sammen, slik at svelleprosessen kommer skikkelig i gang. La dette svelle i bollen mens du lager nøttecrunchen.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett grovhakkede valnøtter, mandelmel, sukrin gold og en klype salt. Bland dette god sammen.
  • Hell chiapuddingen i en liten ildfast form. Puddingen vil fremdeles være litt flytende. Dryss over en håndfull bringebær. Det går fint om bærene kommer rett fra frysen.
  • Strø over nøttecrunchen og sett inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 15 minutter.
  • Server lun frokostgrateng med chiapudding som en nydelig frokost eller som en sunnere dessert.