Lun frokostgrateng

Lun frokostgrateng er en spennende frokost som smaker helt nydelig.  Frokostgratengen er laget av chiapudding, bær og nøttecrunch, bakt i ovnen. Det er gøy at det ikke finnes et eneste treff på frokostgrateng på google. Det betyr at vi får gleden av å inspirere andre til å lage en helt ny og spennende rett. Frokostgratengen er både glutenfri og lages enkelt laktosefri ved å benytte laktosefritt smør.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde et jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblandingsmoothie, eller lage en deilig lun frokostgrateng, slik som vi har gjort. Dette er en nydelig frokost. Det er faktisk så godt at du til og med kan servere det som dessert. Du får da et sunnere dessertalternativ.

Chiapudding blandes raskt sammen, men må svelle fra fem minutter til en time. Svelletiden varierer ut i fram hvilke væske du tilfører. Du kan bruke kokosmelk, mandelmelk, vann, kumelk, soyamelk etc. Kokosmelk gir en kremig og lavkarbo chiapudding. Vi har derfor brukt kokosmelk i denne oppskriften.

Ønsker du oppskrift til andre lavkarbo frokoster finner du det her.

  • Porsjoner: 4
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 330 ml økologisk kokosmelk gjerne av typen Änglamark (vi syntes den er best på smak)
  • 5 ss chiafrø
  • 1 ts sukrin melis
  • 1 håndfull bringebær (de kan gjerne være fyste)
  • 2 never valnøtter grovhakket
  • 4 ss mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 ss sukrin gold
  • 3 ss smør
  • 1 klype Himalaya salt (evt. vanlig salt)
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Bland kokosmelk, chiafrø og sukrin melis i en bolle. Visp dette godt sammen, slik at svelleprosessen kommer skikkelig i gang. La dette svelle i bollen mens du lager nøttecrunchen.
  3. Smelt smør i en kjele og tilsett grovhakkede valnøtter, mandelmel, sukrin gold og en klype salt. Bland dette god sammen.
  4. Hell chiapuddingen over i en liten ildfast form. Puddingen vil fremdeles være litt flytende. Dryss over en håndfull bringebær. Det går fint om bærene kommer rett fra frysen.
  5. Strø over nøttecrunchen og sett inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 15 minutter.
  6. Server lun frokostgrateng med chiapudding som en nydelig frokost eller som en sunnere dessert.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search