Go Back
+ servings
Blomkålpuré

OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLPURÉ

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 288kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 25g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 blomkål
  • 3 ss meierismør
  • 0.5 dl fløte
  • 0,25 ts muskat
  • 1 ss parmesan revet
  • 1 ss cheddarost revet
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg bitene i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter
  • Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør, krydder og fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  • Vend inn parmesan og cheddarost med en sleiv, rett før servering.

Kommentar

Server blomkålpuré til både kjøtt og fisk, eller til en god gryterett. Avbildet i denne oppskriften ser du lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, som du finner oppskrift til her.