Gå tilbake
+ porsjoner
Blomkålpuré

OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLPURÉ

Allergener: Melk
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 288kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 ss meierismør
  • 0.5 dl fløte
  • 0,25 ts muskat
  • 1 ss parmesan revet
  • 1 ss cheddarost revet
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg bitene i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter
  • Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør, krydder og fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  • Vend inn parmesan og cheddarost med en sleiv, rett før servering.

Merknader

Server blomkålpuré til både kjøtt og fisk, eller til en god gryterett. Avbildet i denne oppskriften ser du lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, som du finner oppskrift til her.

Næringsinnhold

Kalorier: 288kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 25g