Go Back
+ servings
Lavkarbo ostekake med jordbær

LAVKARBO OSTEKAKE MED JORDBÆR

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 310kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 6g | Fett: 28g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

Ostefyll med jordbær

  • 2 ts gelatinpulver
  • 200 gram fryste jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram kremost naturell
  • 75 gram finesse bakesukker
  • 4 ss sitronsaft

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Smør en 22 cm rund kakeform med smør eller olje før du trykker deigen jevnt i bunnen av formen.
  • Stek bunnen på midterste rille i ovnen i 8 minutter. Avkjøl bunnen før ostefyllet helles over.

Ostefyll med jordbær

  • Legg gelatinpulveret i et eggeglass og fyll opp med vann. La dette bløtlegges i 10 minutter.
  • Varm opp frosne jordbær i en kjele og la dette småputre til alle bærene er tint og jordbærene er godt oppvarmet. Tilsett gelatinmassen og rør til alt er oppløst.
  • Hell bærene i en blender og lag en jevn puré.
  • Pisk kremfløte til det er nesten stivt.
  • Pisk kremost, finesse bakesukker og sitronsaft luftig i en annen bolle. Vend kremen inn i kremostblandingen.
  • Hell over jordbærpuréen, men hold igjen ca. 2 ss jordbærpuré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken.
  • Når kakebunnen er helt avkjølt heller du osteblandingen over. Dunk i formen slik at kremen fordeler seg jevnt.
  • Sprut resten av jordbærpuréen over i et tilfeldig mønster. Bruk en nål eller et annet tynt redskap og dra nålen gjennom jordbærdråpene for å lage hjerter.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Kommentar

Pynt gjerne lavkarbo ostekake med jordbær eller andre bær før den serveres.