Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel. Dersom du har nøttekvern kan du bruke den.
Stivpisk eggehviten. Vær nøye med at det bare er eggehvite i bollen, og ingen rester av eggeplommen. Dersom det er eggeplomme i eggehviten blir den ikke stiv.
Bland finesse bakesukker og hasselnøttmel forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten.
Dekk et bakebrett med bakepapir. Bruk hendene til å forme massen til kjeks som du legge på bakebrettet.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. De er ferdig når de er gylden.
Avkjøl på bakebrettet. De kan kjennes myke ut når de er varm, men de blir faste når de blir kald.
Smelt sjokolade over vannbad. Dypp ene enden av kjeksen i den flytende sjokoladen og legg tilbake på bakepapiret til sjokoladen er fast.