Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ PØLSE OG SELLERIROTSTAPPE SERVERT MED HJEMMELAGET KETCHUP

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 808kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 24g | Fett: 71g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 pølser
  • 1 stor sellerirot
  • Salt og pepper
  • 3 ss meierismør
  • Hjemmelaget lavkarbo ketchup evt. kjøpt ketchup uten tilsatt sukker

Hjemmelaget sprøstekt løk

  • 2 dl olje
  • 0,5 løk i skiver

FREMGANGSMÅTE

  • Skrell selleriroten og kutt den i små terninger. Legg selleriroten i en kjele og fyll den med vann. Strø over litt salt, legg på lokk og kok opp. La selleriroten koke til den er mør. Dette tar ca. 10 minutter.
  • Hell av vannet og sett kjelen tilbake på varmen og damp bort resten av vannet. Tilsett smør og stamp massen med en stauker/stamper. Du får da en grov stappe. Du kan også bruke en stavmikser, dersom du ønsker en glatt sellerirotpuré.
  • Snitt pølsene flere snitt på tvers. Stek pølsene i en stekepanne med smør, til de er gjennomstekt og har fått en gylden farge.
  • Dersom du vil lage lavkarbo sprøstekt løk varmer du olje i en kjele. Tilsett skivet løk. Rør om underveis. Fisk ut løken når den er gylden og legg den på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av.

Kommentar

Server gjerne pølser og sellerirotstappe med hjemmelaget lavkarbo ketchup. Dersom du ikke ønsker å lage sprøstekt løk smaker det også nydelig med syltet rødløk, som du finner oppskrift til her.