Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tacosalat

Lavkarbo tacosalat med chunky guacamole

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 563kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Tacokjøtt

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss meierismør eller olje
  • 1 pose tacokrydder uten sukker evt. hjemmelaget 
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 dl vann

Chunky guacamole

  • 1 avokado
  • 0,25 rødløk
  • 1 tomat
  • 0,5 chili (med eller uten frø)
  • 1 neve frisk koriander
  • 0,5 lime, saften
  • Salt og pepper

Salat

  • 0,25 isbergsalat
  • 0,5 paprika
  • 0,5 agurk
  • 1 tomat
  • 1 vårløk

Toppingforslag

  • Revet ost
  • Seterrømme
  • Syltet rødløk
  • Syltet jalapeno

Fremgangsmåte

Tacokjøtt

  • Kutt sjalottløk i terninger. Stek kjøttdeig og sjalottløk i en stekepanne med smør.
  • Tilsett tacokrydder, tomatpuré og vann. La putre til mesteparten av vannet fordamper.

Chunky guacamole

  • Del avocadoen i to, fjern steinen og kutt kjøttet i terninger mens det ligger i skallet. Bruk en skje til å ta avocadoen utav skallet og legg i en skål.
  • Kutt rødløk og tomat i små terninger. Finhakk chili og koriander. Rør inn i skålen med avokado. Tilsett limesaft og smak til med salt og pepper.

Salat

  • Kutt grønnsakene i mindre biter.
  • Dander salaten i skåler eller på fat. Fyll på med tacokjøtt og chunky guacamole, og server med det tilbehøret du foretrekker.

Merknader

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her

Næringsinnhold

Kalorier: 563kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 39g