Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TACOSALAT MED CHUNKY GUACAMOLE

5 fra 4 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 563kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 39g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Tacokjøtt

  • 400 gram kjøttdeig eller kyllingfilet
  • 2 stilk stangselleri kuttet i tynne skiver
  • 1 pose tacokrydder uten sukker eller hjemmelaget tacokrydder, se oppskrift i kommentar
  • 1 ss tomatpuré
  • 0.5 dl vann

Chunky guacamole

  • 1 avokado kuttet i terninger
  • 1 tomat kuttet i terninger
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 0,5 lime saften
  • 0,5 chili finhakket (med eller uten frø)
  • 1 neve frisk koriander finhakket
  • Salt og pepper etter smak

Salat

  • 0,25 isbergsalat kuttet i strimler
  • 0,25 paprika kuttet i terninger
  • 0,25 agurk kuttet i terninger
  • 1 tomat kuttet i biter
  • 1 vårløk kuttet i strimler

Topping

  • Revet ost
  • Rømme
  • Evt. fersk koriander og/eller hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE

Tacokjøtt

  • Stek kjøttet og tilsett stangselleri når det nærmer seg gjennomstekt. Stek dette i et par minutter.
  • Tilsett tacokrydder (hjemmelaget eller kjøpt), tomatpuré og 0.5 dl vann. La dette småkoke til vannet fordamper.

Chunky guacamole

  • Del avocadoene i to, fjern steinen og kutt avocadoen i terninger mens den ligger i skallet. Bruk en skje til å ta avocadoen utav skallet og legg dette i en skål.
  • Kutt tomat i terninger og legg dette i skålen med avocadoen.
  • Kutt rødløk i små biter og vend dette inn før du skviser over saften av 1/2 lime.
  • Finhakk chili og koriander og vend dette inn. Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Kutt grønnsakene i små biter eller strimler.
  • Dander salaten i skåler eller på fat. Fyll på med tacokjøtt og chunky guacamole.

Kommentar

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her
Server lavkarbo tacosalat med rømme og revet ost. Dryss gjerne over strimlet vårløk og/eller koriander.