Lavkarbo tacosalat med chunky guacamole

Sunn, enkel og kjempegod versjon av den tradisjonelle tacoen (ketovennlig)

Lavkarbo tacosalat er en nydelig oppskrift til alle tacoelskere der ute. Det er ganske deilig å kunne spise så god mat, med god samvittighet. Det er svært få karbohydrater i lavkarbo tacosalat.

Ketovennlig

Denne tacoretten holder deg i ketose, dersom det er et mål for deg. Tacosalat smaker super digg, også er det enkelt å lage og gir minimalt med oppvask.

Hjemmelaget tacokrydder

Tacokrydder hører med til taco, og er det som gir tacoen den spesielle smaken. Tacokrydderet du finner i butikken inneholder som oftest sukker. Vi anbefaler derfor at du lager ditt eget krydder, som du finner oppskrift til her.

Myke, gode, hjemmelagde lavkarbo tacolefser

Dersom du ønsker å lage hjemmelagde tacoskjell av ost, finner du oppskrift til det her. Vi har også en nydelig oppskrift på saftige, myke og gode tortillalefser, som er like myke som de «vanlige». Oppskriften på tacolefser finner du her.

Lavkarbo tacosalat

Oppskrift på lavkarbo tacosalat med chunky guacamole

omhelse.no

  • Pers: 2
  • Tid: 20 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser

Tacokjøtt

  • 400 gram kjøttdeig eller kyllingfilet
  • 1 boks hermetisk champignon eller 2 ferske champignon i skiver
  • 2 stangselleri stengler, kuttet i tynne skiver
  • 1 pose tacokrydder uten sukker, eller hjemmelaget tacokrydder 
  • 1 ss tomatpuré

Chunky guacamole

  • 1 avokado, kuttet i terninger
  • 1 tomat, kuttet i terninger
  • 1/4 finhakket rødløk
  • Saften av 1/2 lime
  • 1/2 chili, finhakket (med eller uten frø)
  • En neve finhakket koriander
  • Salt og pepper

Salat

  • 1/4 isbergsalat kuttet i strimler
  • 1/4 paprika, kuttet i terninger
  • 1/4 agurk, kuttet i terninger
  • 1 tomat, kuttet i biter
  • 1 vårløk, kuttet i strimler

Topping 

  • Revet ost
  • Rømme
  • Evt. fersk koriander og/eller hakket vårløk
Fremgangsmåte

Tacokjøtt

  1. Stek kjøttet og tilsett champignon og stangselleri når det nærmer seg gjennomstekt. Stek dette i ett par minutter.
  2. Tilsett tacokrydder (hjemmelaget eller kjøpt), tomatpuré og 0.5 dl vann. La dette småkoke til vannet fordamper.

Chunky guacamole

  1. Del avocadoene i to, fjern steinen og kutt avocadoen i terninger mens den ligger i skallet. Bruk en skje til å ta avocadoen utav skallet og legg dette i en skål.
  2. Kutt tomat i terninger og legg dette i skålen med avocadoen.
  3. Kutt rødløk i små biter og vend dette inn før du skviser over saften av 1/2 lime.
  4. Finhakk chili og koriander og vend dette inn. Smak til med salt og pepper.

Salat

  1. Kutt grønnsakene i små biter eller strimler.
  2. Dander salaten i skåler eller på fat. Fyll på med tacokjøtt og chunky guacamole.
  3. Server lavkarbo tacosalat med rømme og revet ost. Dryss gjerne over strimlet vårløk og/eller koriander.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search