Lavkarbo tacosalat med chunky guacamole





Sunn, enkel og kjempegod versjon av den tradisjonelle tacoen

Lavkarbo tacosalat er en nydelig oppskrift til alle tacoelskere der ute. Det er ganske deilig å kunne spise så god mat, med god samvittighet. Det er svært få karbohydrater i lavkarbo tacosalat samtidig som alle de gode tacosmakene er bevar.

Keto-vennlig

Denne tacoretten holder deg i ketose, dersom det er et mål for deg. Tacosalat smaker super digg, også er det en enkel og billig rett  lage.

Tacokrydder hører med til taco, og er det som gir tacoen den spesielle smaken. Tacokrydderet du finner i butikken inneholder som oftest sukker. Vi anbefaler derfor at du lager ditt eget krydder, som du finner oppskrift til her.

Vi syntes syltet rødløk passer perfekt på denne retten. Du finner oppskrift på lavkarbo syltet rødløk her.

Myke, gode, hjemmelagde lavkarbo tacolefser

Dersom du ønsker å lage hjemmelagde tacoskjell av ost, finner du oppskrift til det her. Vi har også en nydelig oppskrift på saftige, myke og gode tortillalefser, som er like myke som de «vanlige». Oppskriften på tacolefser finner du her. Vi har også oppskrift på tacolefser laget med bare vann og linfrømel, og du finner oppskriften her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo tacosalat

Lavkarbo tacosalat med chunky guacamole

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 563kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 39g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Tacokjøtt

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss meierismør eller olje
  • 1 pose tacokrydder uten sukker evt. hjemmelaget 
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 dl vann

Chunky guacamole

  • 1 avokado
  • 0,25 rødløk
  • 1 tomat
  • 0,5 chili (med eller uten frø)
  • 1 neve frisk koriander
  • 0,5 lime, saften
  • Salt og pepper

Salat

  • 0,25 isbergsalat
  • 0,5 paprika
  • 0,5 agurk
  • 1 tomat
  • 1 vårløk

Toppingforslag

  • Revet ost
  • Seterrømme
  • Syltet rødløk
  • Syltet jalapeno

Fremgangsmåte

Tacokjøtt

  • Kutt sjalottløk i terninger. Stek kjøttdeig og sjalottløk i en stekepanne med smør.
  • Tilsett tacokrydder, tomatpuré og vann. La putre til mesteparten av vannet fordamper.

Chunky guacamole

  • Del avocadoen i to, fjern steinen og kutt kjøttet i terninger mens det ligger i skallet. Bruk en skje til å ta avocadoen utav skallet og legg i en skål.
  • Kutt rødløk og tomat i små terninger. Finhakk chili og koriander. Rør inn i skålen med avokado. Tilsett limesaft og smak til med salt og pepper.

Salat

  • Kutt grønnsakene i mindre biter.
  • Dander salaten i skåler eller på fat. Fyll på med tacokjøtt og chunky guacamole, og server med det tilbehøret du foretrekker.

Kommentar

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her

Alt du trenger til tacoen

Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.

Viser 3 kommentarer
  • Gudrun Karlsen
    Svar

    5 stjerner
    Genial rett. Mye mindre stress enn å lage taco, men minst like godt. Takk for mange gode oppskrifter!

  • Mette
    Svar

    5 stjerner
    Helt nydelig rett! Tommel opp!👍

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search