Lavkarbo tacosalat med chunky guacamole

Sunn, enkel og kjempegod versjon av den tradisjonelle tacoen

Lavkarbo tacosalat er en nydelig oppskrift til alle tacoelskere der ute. Det er ganske deilig å kunne spise så god mat, med god samvittighet. Det er svært få karbohydrater i lavkarbo tacosalat samtidig som alle de gode tacosmakene er bevar.

Keto-vennlig

Denne tacoretten holder deg i ketose, dersom det er et mål for deg. Tacosalat smaker super digg, også er det en enkel og billig rett  lage.

Tacokrydder hører med til taco, og er det som gir tacoen den spesielle smaken. Tacokrydderet du finner i butikken inneholder som oftest sukker. Vi anbefaler derfor at du lager ditt eget krydder, som du finner oppskrift til her.

Vi syntes syltet rødløk passer perfekt på denne retten. Du finner oppskrift på lavkarbo syltet rødløk her.

Myke, gode, hjemmelagde lavkarbo tacolefser

Dersom du ønsker å lage hjemmelagde tacoskjell av ost, finner du oppskrift til det her. Vi har også en nydelig oppskrift på saftige, myke og gode tortillalefser, som er like myke som de «vanlige». Oppskriften på tacolefser finner du her. Vi har også oppskrift på tacolefser laget med bare vann og linfrømel, og du finner oppskriften her.


Lavkarbo tacosalat

Lavkarbo tacosalat

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TACOSALAT MED CHUNKY GUACAMOLE

5 fra 4 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 563kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 39g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Tacokjøtt

  • 400 gram kjøttdeig eller kyllingfilet
  • 2 stilk stangselleri kuttet i tynne skiver
  • 1 pose tacokrydder uten sukker eller hjemmelaget tacokrydder, se oppskrift i kommentar
  • 1 ss tomatpuré
  • 0.5 dl vann

Chunky guacamole

  • 1 avokado kuttet i terninger
  • 1 tomat kuttet i terninger
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 0,5 lime saften
  • 0,5 chili finhakket (med eller uten frø)
  • 1 neve frisk koriander finhakket
  • Salt og pepper etter smak

Salat

  • 0,25 isbergsalat kuttet i strimler
  • 0,25 paprika kuttet i terninger
  • 0,25 agurk kuttet i terninger
  • 1 tomat kuttet i biter
  • 1 vårløk kuttet i strimler

Topping

  • Revet ost
  • Rømme
  • Evt. fersk koriander og/eller hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE

Tacokjøtt

  • Stek kjøttet og tilsett stangselleri når det nærmer seg gjennomstekt. Stek dette i et par minutter.
  • Tilsett tacokrydder (hjemmelaget eller kjøpt), tomatpuré og 0.5 dl vann. La dette småkoke til vannet fordamper.

Chunky guacamole

  • Del avocadoene i to, fjern steinen og kutt avocadoen i terninger mens den ligger i skallet. Bruk en skje til å ta avocadoen utav skallet og legg dette i en skål.
  • Kutt tomat i terninger og legg dette i skålen med avocadoen.
  • Kutt rødløk i små biter og vend dette inn før du skviser over saften av 1/2 lime.
  • Finhakk chili og koriander og vend dette inn. Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Kutt grønnsakene i små biter eller strimler.
  • Dander salaten i skåler eller på fat. Fyll på med tacokjøtt og chunky guacamole.

Kommentar

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her
Server lavkarbo tacosalat med rømme og revet ost. Dryss gjerne over strimlet vårløk og/eller koriander.

Alt du trenger til tacoen

Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.

Recommended Posts
Kommentarer
  • Gudrun Karlsen
    Svar

    5 stars
    Genial rett. Mye mindre stress enn å lage taco, men minst like godt. Takk for mange gode oppskrifter!

  • Mette
    Svar

    5 stars
    Helt nydelig rett! Tommel opp!👍

    • omhelse.no
      Svar

      Så bra! Takk for feedback 😊👍🏻

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search