Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo avokadosuppe

Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 477kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss meierismør (evt. kokosfett eller ghee)
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 fedd hvitløk raspet
  • 0,5 rød chili finhakket (med eller uten frø, etter ønsket styrke)
  • 2 avokado spisemodne
  • 4 dl vann
  • 2 dl kremfløte eller kokosmelk
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss eplesidereddik evt. riseddik / hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • Pepper

Til servering

Fremgangsmåte

  • Smelt fett i en kjele og stek løk til den blir blank. Tilsett hvitløk og chili, og la dette surre i kjelen i ytterligere ett minutt.
  • Avokadoene deles i to, fjern steinen og bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet. Legg dette i kjelen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bruk en stavmikser eller blender til å mose blandingen til en jevn og klumpfri suppe.
  • Gi suppen et oppkok før du serverer den.
  • Til servering kan du gjerne drysse over fersk kruspersille eller koriander, paprikapulver, diverse frø som svarte sesamfrø eller gresskarkjerner, og legg for eksempel over skivet avokado.

Næringsinnhold

Kalorier: 477kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 6g | Fett: 46g