Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 477kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 1 ss meierismør (evt. kokosfett eller ghee)
- 2 sjalottløk finhakket
- 1 fedd hvitløk raspet
- 0,5 rød chili finhakket (med eller uten frø, etter ønsket styrke)
- 2 avokado spisemodne
- 4 dl vann
- 2 dl kremfløte eller kokosmelk
- 1 ss kyllingfond
- 1 ss eplesidereddik evt. riseddik / hvitvinseddik
- 0,5 ts salt
- Pepper
Smelt fett i en kjele og stek løk til den blir blank. Tilsett hvitløk og chili, og la dette surre i kjelen i ytterligere ett minutt.
Avokadoene deles i to, fjern steinen og bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet. Legg dette i kjelen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bruk en stavmikser eller blender til å mose blandingen til en jevn og klumpfri suppe.
Gi suppen et oppkok før du serverer den.
Til servering kan du gjerne drysse over fersk kruspersille eller koriander, paprikapulver, diverse frø som svarte sesamfrø eller gresskarkjerner, og legg for eksempel over skivet avokado.
Kalorier: 477kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 6g | Fett: 46g