Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
Rull en pølse av deigen på kjøkkenbenken og del den i emner. Form boller. Bruk gjerne olje eller vann på hendene dersom deigen er klissete.
Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i minimum 45 minutter.
Pensle bollene med pisket egg.
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Stek på midterste rille i ovnen i 30 – 35 minutter.
Lavkarbo boller med havrefiber oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken eller fryses til en annen anledning.
Merknader
Aktivering av gjærDersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). Lavkarbo fastelavnsboller Disse bollene er perfekt som fastelavnsboller. Da pisker du fløte og søtning til krem. Del bollene i to og fyll de med krem og bær eller syltetøy. Legg toppen av bollen over kremen og dryss over sukrinmelis.