Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo fritert dumplings

Lavkarbo friterte dumplings

Allergener: Egg, Fisk, Nøtter, Soya, Sulfitter
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner (ca. 6 stk. per porsjon). Næringsinnhold regnet per porsjon.
Kalorier: 948kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Dumplingsfyll

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær raspet
  • 1-2 ts Chinese five spice (Fennikel, stjerneanis, kanel, szechuanpepper og nellik) krydre etter smak
  • 150 gram bønnespirer
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts fish sauce
  • 1 neve fersk koriander finhakket

Bakte grønnsaker

  • 0.5 gul paprika strimlet
  • 2 champignon skivet
  • 3 knaskegulrøtter strimlet
  • 0.25 brokkoli buketter
  • 0.5 chili finhakket
  • 1-2 ts Chinese five spice (Fennikel, stjerneanis, kanel, szechuanpepper og nellik) krydre etter smak
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • Sukrinsirup gold
  • Fersk koriander til servering
  • Valgfri dipp se oppskrift i kommentar

Fremgangsmåte

Dumplings

  • Stek kjøttdeig sammen med sjalottløk, hvitløk, ingefær og Chinese five spice. Tilsett bønnespirer når kjøttdeigen er gjennomstekt. Fres dette sammen i et par minutter før du tilsetter soyasaus, riseddik og fish sauce. La dette trekke i pannen i et par minutter. Strø over hakket koriander og rør dette inn. Skru av varmen på platen og avkjøl fyllet slik at det ikke er glovarmt når det skal pakkes i deigen.
  • Lag deigen som anvist i oppskriften og husk at det er viktig at den får hvile i angitt tid.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir. Kjevles jevn og flat. Bruk en rundt form, en skål eller et glass, trykk ut sirkler i deigen.
  • Legg dumplingfyll i midten av sirkelen før du bretter sammen deigen. Trykk endene sammen. Sørg for å ikke bruke så mye fyll at du ikke klarer å brette de sammen. Vann fungerer som lim, dersom de sprekker opp.
  • Du vil antakeligvis har fyll igjen etter at all deigen er brukt opp. Fyllet varmes opp og serveres sammen med det andre.
  • Fyll en kjele halvfull med frityrolje. Varm oljen opp til medium temperatur før du friterer et par dumplings av gangen. Snu de underveis. De er ferdig når de er gylden.
  • Legg tørkepapir på et fat og legg ferdig fritert dumplings på papiret, slik at overflødig fett renner av.

Bakte grønnsaker

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Fres alle ingrediensene unntatt sukrinsirup gold og koriander i olje i en stekepanne. Stekes i et par minutter før du legger grønnsakene over i en langpanne. Sirkle over sukrinsirup gold.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Se etter underveis og ta de ut når du syntes de er klar.
  • Server lavkarbo dumplings med bakte grønnsaker, frisk koriander og en digg dipp av eget ønsker.

Næringsinnhold

Kalorier: 948kcal | Karbohydrater: 18g | Protein: 68g | Fett: 56g