Go Back
+ servings
Lavkarbo ceviche

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CEVICHE MED TORSK

Skriv ut Pin
Tid: 1 hr
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 499kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 40g | Fett: 31g
Allergener
Fisk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Ceviche

  • 300 - 400 gram torskefilet uten skinn og bein
  • 1 sitron saften
  • 2 lime saften
  • 4 ss olivenolje

Salat

  • 12 cherrytomater
  • Olivenolje
  • Salt
  • 0.5 gul paprika
  • 0.5 rød paprika
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 chili
  • 0.5 lime saften
  • 50 gram sukkererter
  • 2 avocado
  • Frisk koriander

FREMGANGSMÅTE

Ceviche

  • Skjær fisken i skiver eller terninger og legg bitene i en bolle eller brødpose. Vask limen og rasp skallet. Bland skallet inn i fisken. Hell over sitronsaft, limesaft og olivenolje. Bland godt.
  • Sett fisken i kjøleskap og la den marineres i minimum 30 minutter og helt opp til 1 time. Fisken kokes i sitrussaft og du skal se at fisken har endret farge når den er ferdig.

Salat

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Legg cherrytomat i en ildfast form, strø over salt og hell over litt olivenolje. Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Kutt grønnsakene i små terninger og legg i en skål. Skvis over limesaft og tilsett litt salt.
  • Dander salaten i serveringsskåler, legg over bakte cherrytomater og ceviche. Topp med frisk koriander og sitrusdressing.