Lavkarbo ceviche med torsk

Lavkarbo ceviche med torsk, spennende og smaksrik fiskerett!

Ceviche har sin opprinnelse i Latin-Amerika. Ceviche må ikke forveksles med sushi, da dette er to ulike måter å tilberede fisk på.

Spiser du ceviche spiser du fisk som er kald kokt i en sitrusmarinade. Ligger fiske lenge nok i sitrus endrer den farge og få konsistens som minner om kokt fisk. Fisken får også en nydelig sitrussmak som passer perfekt i en frisk salat.

Vi har brukt en syrlig og frisk sitrusdressing i denne retten. Du finner oppskriften på lavkarbo sitrusdressing her.

I Latin-Amerika serveres gjerne ceviche sammen med tortillalefser og nachochips. Fisken blir da som en erstatning for kjøttdeigen i tacoen. Dette smaker skikkelig godt!

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo fiskemiddager? Du finner mange mange gode fiskeoppskrifter her.

Lavkarbo ceviche
Lavkarbo ceviche

Lavkarbo ceviche med torsk

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 499kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 40g | Fett: 31g
Allergener
Fisk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Ceviche

  • 300 - 400 g torskefilet uten skinn og bein
  • 1 sitron saften
  • 2 lime saften
  • 4 ss olivenolje

Salat

  • 12 cherrytomater
  • Olivenolje
  • Salt
  • 0.5 gul paprika
  • 0.5 rød paprika
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 chili
  • 0.5 lime saften
  • 50 g sukkererter
  • 2 avocado
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

Ceviche

  • Skjær fisken i skiver eller terninger og legg bitene i en bolle eller brødpose. Vask limen og rasp skallet. Bland skallet inn i fisken. Hell over sitronsaft, limesaft og olivenolje. Bland godt.
  • Sett fisken i kjøleskap og la den marineres i minimum 30 minutter og helt opp til 1 time. Fisken kokes i sitrussaft og du skal se at fisken har endret farge når den er ferdig.

Salat

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Legg cherrytomat i en ildfast form, strø over salt og hell over litt olivenolje. Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Kutt grønnsakene i små terninger og legg i en skål. Skvis over limesaft og tilsett litt salt.
  • Dander salaten i serveringsskåler, legg over bakte cherrytomater og ceviche. Topp med frisk koriander og sitrusdressing.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search