Lavkarbo ceviche med torsk, spennende og smaksrik fiskerett!
Ceviche har sin opprinnelse i Latin-Amerika. Ceviche må ikke forveksles med sushi, da dette er to ulike måter å tilberede fisk på.
Spiser du ceviche spiser du fisk som er kald kokt i en sitrusmarinade. Ligger fiske lenge nok i sitrus endrer den farge og få konsistens som minner om kokt fisk. Fisken får også en nydelig sitrussmak som passer perfekt i en frisk salat.
Vi har brukt en syrlig og frisk sitrusdressing i denne retten. Du finner oppskriften på lavkarbo sitrusdressing her.
I Latin-Amerika serveres gjerne ceviche sammen med tortillalefser og nachochips. Fisken blir da som en erstatning for kjøttdeigen i tacoen. Dette smaker skikkelig godt!
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo fiskemiddager? Du finner mange mange gode fiskeoppskrifter her.
Lavkarbo ceviche med torsk
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Ceviche
- 300 - 400 g torskefilet uten skinn og bein
- 1 sitron saften
- 2 lime saften
- 4 ss olivenolje
Salat
- 12 cherrytomater
- Olivenolje
- Salt
- 0.5 gul paprika
- 0.5 rød paprika
- 0.5 rødløk
- 0.5 chili
- 0.5 lime saften
- 50 g sukkererter
- 2 avocado
- Frisk koriander
Fremgangsmåte
Ceviche
- Skjær fisken i skiver eller terninger og legg bitene i en bolle eller brødpose. Vask limen og rasp skallet. Bland skallet inn i fisken. Hell over sitronsaft, limesaft og olivenolje. Bland godt.
- Sett fisken i kjøleskap og la den marineres i minimum 30 minutter og helt opp til 1 time. Fisken kokes i sitrussaft og du skal se at fisken har endret farge når den er ferdig.
Salat
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Legg cherrytomat i en ildfast form, strø over salt og hell over litt olivenolje. Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
- Kutt grønnsakene i små terninger og legg i en skål. Skvis over limesaft og tilsett litt salt.
- Dander salaten i serveringsskåler, legg over bakte cherrytomater og ceviche. Topp med frisk koriander og sitrusdressing.