Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gul paprikasuppe

Lavkarbo gul paprikasuppe

Allergener: Melk, Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 393kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 paprika gul
  • 100 g snacks-gulrøtter
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss meierismør
  • 4 til 5 dl vann
  • 125 g Tine kremost Afrikansk paprika
  • 2 ss kyllingfond (evt. grønnsaksfond for vegetar)
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper

Forslag til topping

  • 150 g chorizo
  • 0,5 paprika rød
  • Fersk timian

Fremgangsmåte

  • Kutt paprika og snacks-gulrøtter i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur og strek paprika og sjalottløk til det blir mykt. Tilsett hvitløk og snacks-gulrot. Surr videre i et par minutter før du heller over vann. Hold igjen ca. 1 dl vann, slik at du kan justere tykkelsen på suppen senere.
  • Tilsett kremost, kyllingfond, soyasaus , eplecidereddik, paprikapulver og karri. Kok opp og la suppen putre i 20 min.
  • Hell over i en blender, eller bruk en stavmikser, til å lage en jevn suppe. Tilsett resterende mengde vann for tynnere suppe.
  • Smak til med salt og pepper.

Forslag til topping

  • Kutt chorizo og paprika i små biter. Stek sammen i en stekepanne.
  • Server suppen med stekt chorizo og paprika, og fersk timian.

Merknader

Vi anbefaler denne suppen sammen med lavkarbo lyst langpannebrød, som du finner oppskrift til her.

Næringsinnhold

Kalorier: 393kcal | Karbohydrater: 19g | Protein: 7g | Fett: 30g