Go Back
+ servings
Lavkarbo gul paprikasuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GUL PAPRIKASUPPE

Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 393kcal | Karbohydrater: 19g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 ss meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 3 gul paprika hakket
  • 100 gram knaskegulerøtter hakket
  • 4 til 5 dl vann
  • 2 ss kyllingfond (evt. grønnsaksfond for vegetarisk suppe)
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 125 gram Tine kremost Afrikansk paprika
  • Salt og pepper

Toppingforslag

  • 150 gram chorizo
  • 0.5 rød paprika
  • Fersk timian

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en kjele og surr løken til den blir myk. Tilsett hvitløk, paprika og knaskegulerot. Surr videre i et par minutter før du tilsetter vann. Hold igjen ca. 1 dl vann, slik at du kan justere tykkelsen på suppen.
  • Tilsett fond, eplesidereddik, soyasaus, paprikapulver og karri. Gi et oppkok og la suppen koke uten lokk i 20 minutter.
  • Hell suppen i en blender, eller bruk en stavmikser, til å lage en jevn og klumpfri suppe.
  • Hell suppen tilbake i kjelen og rør inn kremost. Kok opp slik at osten smelter. Kok til ønsket tykkelse. Tilsett resterende mengde vann, ved behov.
  • Smak til med salt og pepper.

Toppingforslag

  • Kutt chorizo og paprika i små biter. Stek sammen i en stekepanne.
  • Server suppen med stekt chorizo, paprika, fersk timian og et godt brød med smør.

Kommentar

Vi anbefaler denne suppen sammen med lavkarbo lyst langpannebrød, som du finner oppskrift til her.