Lavkarbo gul paprikasuppe





Lavkarbo gul paprikasuppe, spennende og smaksrik vegetarmiddag!

Denne suppen er supergod og enkel å lage. Oppskriften er vegetar dersom du lar være å toppen suppen med chorizo. Ønsker du vegetarsuppe anbefaler vi topping som for eksempel parmesanost, gresskarkjerner, fetaost, krutonger og friske urter, bare for å nevne noe.

Gul paprika inneholder 3.6 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor en perfekt grønnsak i et lavkarbo kosthold. Grønn paprika inneholder 2.8 gram karbohydrater per 100 gram, mens rød paprika inneholder 4.7 gram karbohydrater per 100 gram.

Lag gjerne denne suppen med grønn paprika, for en grønn og fresh suppe med enda færre karbohydrater.

Lavkarbo gul paprikasuppe

Vi har tilsatt knaskegulerot i denne oppskriften og dette kan fint utelates, for de som syntes gulrot har for mange karbohydrater. Knaskegulerot har 4.2 gram karbohydrater og er derfor bedre egnet enn store gulerøtter i et lavkarbo kosthold.

Vi har servert lavkarbo lyst langpannebrød til suppe, og du finner oppskriften her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo gul paprikasuppe

Lavkarbo gul paprikasuppe

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 393kcal | Karbohydrater: 19g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 paprika gul
  • 100 g snacks-gulrøtter
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss meierismør
  • 4 til 5 dl vann
  • 125 g Tine kremost Afrikansk paprika
  • 2 ss kyllingfond (evt. grønnsaksfond for vegetar)
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper

Forslag til topping

  • 150 g chorizo
  • 0,5 paprika rød
  • Fersk timian

Fremgangsmåte

  • Kutt paprika og snacks-gulrøtter i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur og strek paprika og sjalottløk til det blir mykt. Tilsett hvitløk og snacks-gulrot. Surr videre i et par minutter før du heller over vann. Hold igjen ca. 1 dl vann, slik at du kan justere tykkelsen på suppen senere.
  • Tilsett kremost, kyllingfond, soyasaus , eplecidereddik, paprikapulver og karri. Kok opp og la suppen putre i 20 min.
  • Hell over i en blender, eller bruk en stavmikser, til å lage en jevn suppe. Tilsett resterende mengde vann for tynnere suppe.
  • Smak til med salt og pepper.

Forslag til topping

  • Kutt chorizo og paprika i små biter. Stek sammen i en stekepanne.
  • Server suppen med stekt chorizo og paprika, og fersk timian.

Kommentar

Vi anbefaler denne suppen sammen med lavkarbo lyst langpannebrød, som du finner oppskrift til her.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search