Lavkarbo gul paprikasuppe

Lavkarbo gul paprikasuppe, spennende og smaksrik vegetarmiddag!

Denne suppen er supergod og enkel å lage. Oppskriften er vegetar dersom du lar være å toppen suppen med chorizo. Ønsker du vegetarsuppe anbefaler vi topping som for eksempel parmesanost, gresskarkjerner, fetaost, krutonger og friske urter, bare for å nevne noe.

Gul paprika inneholder 3.6 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor en perfekt grønnsak i et lavkarbo kosthold. Grønn paprika inneholder 2.8 gram karbohydrater per 100 gram, mens rød paprika inneholder 4.7 gram karbohydrater per 100 gram.

Lag gjerne denne suppen med grønn paprika, for en grønn og fresh suppe med enda færre karbohydrater.

Lavkarbo gul paprikasuppe

Vi har tilsatt knaskegulerot i denne oppskriften og dette kan fint utelates, for de som syntes gulrot har for mange karbohydrater. Knaskegulerot har 4.2 gram karbohydrater og er derfor bedre egnet enn store gulerøtter i et lavkarbo kosthold.

Vi har servert lavkarbo lyst langpannebrød til suppe, og du finner oppskriften her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.

Lavkarbo gul paprikasuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GUL PAPRIKASUPPE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 393kcal | Karbohydrater: 19g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 ss meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 3 gul paprika hakket
  • 100 gram knaskegulerøtter hakket
  • 4 til 5 dl vann
  • 2 ss kyllingfond (evt. grønnsaksfond for vegetarisk suppe)
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 125 gram Tine kremost Afrikansk paprika
  • Salt og pepper

Toppingforslag

  • 150 gram chorizo
  • 0.5 rød paprika
  • Fersk timian

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en kjele og surr løken til den blir myk. Tilsett hvitløk, paprika og knaskegulerot. Surr videre i et par minutter før du tilsetter vann. Hold igjen ca. 1 dl vann, slik at du kan justere tykkelsen på suppen.
  • Tilsett fond, eplesidereddik, soyasaus, paprikapulver og karri. Gi et oppkok og la suppen koke uten lokk i 20 minutter.
  • Hell suppen i en blender, eller bruk en stavmikser, til å lage en jevn og klumpfri suppe.
  • Hell suppen tilbake i kjelen og rør inn kremost. Kok opp slik at osten smelter. Kok til ønsket tykkelse. Tilsett resterende mengde vann, ved behov.
  • Smak til med salt og pepper.

Toppingforslag

  • Kutt chorizo og paprika i små biter. Stek sammen i en stekepanne.
  • Server suppen med stekt chorizo, paprika, fersk timian og et godt brød med smør.

Kommentar

Vi anbefaler denne suppen sammen med lavkarbo lyst langpannebrød, som du finner oppskrift til her.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search