Go Back
+ servings
Lavkarbo loff - melkefri

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LOFF - MELKEFRI

Skriv ut Pin
Tid: 1 hr 15 mins
Antall: 1 brød (1 brød gir ca. 12 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 97kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 7g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 100 gram kokosmelk
  • 150 gram usøtet mandelmelk
  • 35 gram smør uten melk eller olje
  • 4 egg
  • 1.5 dl vann
  • 1.5 ts tørrgjær
  • 1 ts finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
  • 70 gram havrefiber
  • 30 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping olje, valmuefrø eller sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett de våte ingrediensene og elt til en fast deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Brødet skal ikke stekes i brødform.
  • Skjær riller på toppen av brødet, slik du ser på bildet. Pensles med smaksnøytral olje og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
  • La brødet heve på en lun plass i 30 minutter.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 45-55 minutter til det er gyllent. Sjekk underveis.
  • Brødet avkjøles på rist. La brødet hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.

Kommentar

Server lavkarbo loff til en digg gryte, suppe eller med ditt favorittpålegg.
Takk til Sissel Lavkarbo Keto Lchf Mat (@snitzzel) for deling av tips om hvordan vår lavkarbo loff enkelt kunne gjøres melkefri, og for flotte bilder som er brukt i denne oppskriften.