Lavkarbo loff – melkefri





Er du på jakt etter lavkarbo loff uten melk og gluten? Vi har oppskriften til deg!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Loff er vanligvis det mest usunne brødet man kan spise, og det med minst næringsstoffer. Vanligvis vil loff mette lite, og mange opplever at de sliter med fordøyelsesubehag om de spiser for mye.

Lavkarbo loff derimot er ganske rikt på næring. Det metter godt og inneholder rikelig med fiber som er godt for tarmfunksjonen.

Vi har tidligere publisert en oppskrift på lavkarbo loff som inneholder cottage cheese og vi har fått mange spørsmål om hvordan dette brødet kan gjøres melkefritt. Vår kjære følger Sissel/@snitzzel på Instagram, baker uten melk og har eksperimentert videre med vår oppskrift på lavkarbo loff. Til glede for andre som spiser melkefritt har vi, med tillatelse fra Sissel, fått lov til dele hennes versjon av lavkarbo og melkefri loff.

 

Havrefiber

I dette brødet har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.

Gjæringsprosess

Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om bruk av gjær i lavkarbo bakst her.

Her finner du oversikt over mange deilige middager som passer perfekt sammen med nystekt lavkarbo loff.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo loff - melkefri

LAVKARBO LOFF - MELKEFRI

4.67 fra 9 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 15 minutter
Antall: 1 brød (1 brød gir ca. 12 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 97kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 7g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 100 gram kokosmelk
  • 150 gram usøtet mandelmelk
  • 35 gram smør uten melk eller olje
  • 4 egg
  • 1.5 dl vann
  • 1.5 ts tørrgjær
  • 1 ts finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
  • 70 gram havrefiber
  • 30 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping olje, valmuefrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett de våte ingrediensene og elt til en fast deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Brødet skal ikke stekes i brødform.
  • Skjær riller på toppen av brødet, slik du ser på bildet. Pensles med smaksnøytral olje og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
  • La brødet heve på en lun plass i 30 minutter.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 45-55 minutter til det er gyllent. Sjekk underveis.
  • Brødet avkjøles på rist. La brødet hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.

Kommentar

Server lavkarbo loff til en digg gryte, suppe eller med ditt favorittpålegg.
Takk til Sissel Lavkarbo Keto Lchf Mat (@snitzzel) for deling av tips om hvordan vår lavkarbo loff enkelt kunne gjøres melkefri, og for flotte bilder som er brukt i denne oppskriften. 

Viser 6 kommentarer
  • Anna Næss
    Svar

    5 stjerner
    Dette brødet vart sååå vellykka, tusen takk for oppskrift 🙂

  • Anna Næss
    Svar

    5 stjerner
    Dette brødet vart sååå vellykka, tusen takk for oposkrift.

  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Anbefales! Deilig loff uten både frø og melk 🤩 Kommer til å bale dette igjen.

  • Ingrid
    Svar

    5 stjerner
    Har laget brødet en gang, ble veldig vellykket! Og enkelt. Tilsatte endel ulike frø, og det ble veldig bra.
    Ikke form det for flatt, da det ikke hever særlig i ovnen. Spent på å se om det blir like bra neste gang

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search