Go Back
+ servings
Lavkarbo peanøttbar

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTBAR

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 3 hrs
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 12 barer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 306kcal | Karbohydrater: 6.9g | Protein: 6.2g | Fett: 26.4g
Allergener
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Peanøttfyll

Karamellfyll

Sjokoladetrekk

FREMGANGSMÅTE

Peanøttfyll

  • Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse. Trykk peanøttfyllet ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller aluminiumsfolie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
  • Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.

Karamellfyll

  • Bland alle ingrediensene, unntatt peanøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den lett kan skille seg. Rør om av og til.
  • Trekk karamellmassen vekk fra platen når du ser at den har tyknet litt. Tilsett hakket peanøtt.
  • Hell karamellblandingen over peanøttfyllet du har satt i kjøleskap. Sett tilbake i kjøleskapet og la karamellen stå til kjøling i minimum 1.5 time, til den har stivnet.
  • Ta baren ut av formen. Skjær den i barer i den størrelsen du foretrekker.

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen er stivnet.
  • Smelt hvit sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen i en plastpose. Hold posen under varmt vann, slik at sjokoladen blir litt fastere i posen. Klipp at et lite hull i hjørnet av posen. Sirkle sjokoladen over barene. Dersom du ønsker kan du strø over litt hakket peanøtt før du sirkler over sjokolade. Sett til kjøling.
  • Sett brettet i kjøleskapet. Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.