Allergener: Melk, Peanøtter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 barer)
Kalorier: 306kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Peanøttfyll
- 140 g peanøttsmør uten sukker
- 80 g SukrinSirup Gold
- 20 g Sukrin Gold
Karamellfyll
- 3 dl kremfløte
- 50 g Finesse bakesukker
- 50 g SukrinSirup Gold
- 75 g meierismør
- 100 g salte peanøtter
Sjokoladetrekk
- 200 - 250 g sjokolade uten sukker
- 50 g hvit sjokolade uten sukker (valgfritt)
Peanøttfyll
Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse.
Trykk peanøttfyllet ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller folie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.
Karamellfyll
Bland alle ingrediensene, unntatt peanøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den kan skille seg ved for høy varme. Rør om av og til. Rør inn 1-2 ss kaldt vann dersom den skulle skille seg under koking. Sett temperaturen litt lavere og fortsett kokingen til den har tyknet litt.
Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn hakket peanøtt.
Hell blandingen over peanøttfyllet i boksen. Sett boksen tilbake i kjøleskapet og la stå i minimum 1,5 time, eller frem til den er fast.
Når karamellen er fast, ta den ut av formen. skjær i avlange barer.
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade over vannbad.
Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen er stivnet.
Smelt hvit sjokolade over vannbad.
Hell sjokoladen i en plastpose. Hold gjerne posen under kaldt vann, slik at sjokoladen blir litt fastere. Klipp et lite hull i hjørnet av posen. Sirkle sjokoladen over barene. Dersom du ønsker kan du strø over litt hakket peanøtt før du sirkler over sjokolade.
Sett brettet i kjøleskapet. Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.
Kalorier: 306kcal | Karbohydrater: 6,9g | Protein: 6,2g | Fett: 26,4g