Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo lapskaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAPSKAUS

Allergener: Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 485kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram renskåret pinnekjøttrester evt. pølse
  • 450 gram sellerirot
  • 350 gram knaskegulrøtter
  • 300 gram kål
  • 1 gul løk
  • 2 ss pinnekjøttfett evt. meierismør
  • 2 laurbærblad
  • 8 dl ferdigblandet kjøttkraft evt. vann med buljong
  • Salt og pepper
  • Evt. fersk persille til servering

Fremgangsmåte

  • Rens pinnekjøttet og fjern alt beinet. Kutt kjøttet i mindre biter. Bruker du pølse deles den i mindre biter.
  • Rens grønnsakene og skjær i like store deler. Løken grovhakkes og kålen skjæres i tynne strimler.
  • Legg grønnsakene i en kjele sammen med laurbærblad, pinnekjøttfett og kjøttkraft. Kok opp og kok til grønnsakene er mør, ca. 10 minutter.
  • Tilsett pinnekjøtt eller pølse mot slutten av koketiden. Serveres når kjøttet og pølsen er gjennomvarmet. Strø gjerne over hakket persille før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 485kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 48g | Fett: 25g