Go Back
+ servings
Lavkarbo lapskaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAPSKAUS

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 485kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 48g | Fett: 25g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram renskåret pinnekjøttrester evt. pølse
  • 450 gram sellerirot
  • 350 gram knaskegulrøtter
  • 300 gram kål
  • 1 gul løk
  • 2 ss pinnekjøttfett evt. meierismør
  • 2 laurbærblad
  • 8 dl ferdigblandet kjøttkraft evt. vann med buljong
  • Salt og pepper
  • Evt. fersk persille til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Rens pinnekjøttet og fjern alt beinet. Kutt kjøttet i mindre biter. Bruker du pølse deles den i mindre biter.
  • Rens grønnsakene og skjær i like store deler. Løken grovhakkes og kålen skjæres i tynne strimler.
  • Legg grønnsakene i en kjele sammen med laurbærblad, pinnekjøttfett og kjøttkraft. Kok opp og kok til grønnsakene er mør, ca. 10 minutter.
  • Tilsett pinnekjøtt eller pølse mot slutten av koketiden. Serveres når kjøttet og pølsen er gjennomvarmet. Strø gjerne over hakket persille før servering.