Lavkarbo lapskaus

Mmm.. lapskaus med pinnekjøtt!

Lapskaus er ikke noen kunst å lage lavkarbo. Faktisk så er det bare poteten som fjernes også tilsettes litt mer av de andre ingrediensene for en perfekt kombinasjon av kjøtt og grønnsaker.

I denne oppskriften har vi brukt rester av pinnekjøtt og pinnekjøttfett. Har du ikke dette kan du bruke svineknoke eller pølse. Du kan også bruke kjøttdeig, som stekes før den blandes i gryten. Eller du kan lage små kjøttboller, for eksempel greske keftedes, som du serverer i lapskausen.

Vi har brukt knaskegulrøtter, som inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram. Du kan fint utelate gulrøtter og tilsette mer av de andre grønnsakene. Du kan også endre på sammensetningen av grønnsaker og tilsetter andre ting, som for eksempel blomkål, brokkoli eller purre.

Lavkarbo lapskaus

Det er godt med brød eller flatbrød til lavkarbo lapskaus. Vi har servert denne lapskausen med lavkarbo loff. Men prøv gjerne en annen brødoppskrift. Du finner mange lavkarbo brødoppskrifter her. Vil du har flatbrød finner du oppskrift til det her.

Er du på jakt etter mer inspirasjon til andre middagsoppskrifter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo lapskaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAPSKAUS

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 485kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 48g | Fett: 25g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram renskåret pinnekjøttrester evt. pølse
  • 450 gram sellerirot
  • 350 gram knaskegulrøtter
  • 300 gram kål
  • 1 gul løk
  • 2 ss pinnekjøttfett evt. meierismør
  • 2 laurbærblad
  • 8 dl ferdigblandet kjøttkraft evt. vann med buljong
  • Salt og pepper
  • Evt. fersk persille til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Rens pinnekjøttet og fjern alt beinet. Kutt kjøttet i mindre biter. Bruker du pølse deles den i mindre biter.
  • Rens grønnsakene og skjær i like store deler. Løken grovhakkes og kålen skjæres i tynne strimler.
  • Legg grønnsakene i en kjele sammen med laurbærblad, pinnekjøttfett og kjøttkraft. Kok opp og kok til grønnsakene er mør, ca. 10 minutter.
  • Tilsett pinnekjøtt eller pølse mot slutten av koketiden. Serveres når kjøttet og pølsen er gjennomvarmet. Strø gjerne over hakket persille før servering.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search