Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sellerirotsuppe

Lavkarbo sellerirotsuppe

Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 614kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 200 g sellerirot
  • 1 ss meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss kyllingfond evt. grønnsaksbuljong for vegetar
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper
  • Evt. frisk kruspersille til servering

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i små teninger. Rens sellerirot og kutt den i terninger.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk, ca. 5 min steketid.
  • Tilsett sellerirot, kremfløte, vann, kyllingfond og hvitvinseddik i kjelen. Kok opp og la putre til selleriroten er myk, ca. 10 min koketid.
  • Lag en jevn suppe med stavmikser eller blender. Tilsett litt mer væske dersom suppen er tykk.
  • Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Strø gjerne over hakket kruspersille før servering.

Merknader

Server gjerne suppen med lavkarbo brød, for eksempel arktisk ketobrød

Næringsinnhold

Kalorier: 614kcal | Karbohydrater: 7.5g | Protein: 5g | Fett: 62g