Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 20 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 614kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
    
    
    - 1 sjalottløk 
- 200 g sellerirot 
- 1 ss meierismør 
- 3 dl kremfløte
- 2,5 dl vann
- 1 ss kyllingfond  evt. grønnsaksbuljong for vegetar 
- 1 ts hvitvinseddik 
- 1 krm muskat 
- Salt og pepper 
- Evt. frisk kruspersille til servering 
 
    
        - Kutt sjalottløk i små teninger. Rens sellerirot og kutt den i terninger.  
- Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk, ca. 5 min steketid.  
- Tilsett sellerirot, kremfløte, vann, kyllingfond og hvitvinseddik i kjelen. Kok opp og la putre til selleriroten er myk, ca. 10 min koketid.   
- Lag en jevn suppe med stavmikser eller blender. Tilsett litt mer væske dersom suppen er tykk.  
- Smak til med muskat, salt og pepper.  
- Strø gjerne over hakket kruspersille før servering.  
 
 
Kalorier: 614kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 5g | Fett: 62g