Go Back
+ servings
Lavkarbo sellerirotsuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SELLERIROTSUPPE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 256kcal | Karbohydrater: 6.9g | Protein: 4.6g | Fett: 17.8g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss meierismør evt. olje for melkefritt resultat
  • 1 løk
  • 200 gram sellerirot
  • 2.5 dl vann
  • 2.5 dl alpro cooking evt. fløte
  • 1.5 ts kyllingfond evt. grønnsaksbuljong for vegetar
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 krm muskat
  • 0.5 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • Evt. kruspersille til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Skjær løk i terninger og stek dette i en gryte med smør eller olje. Stekes i fem minutter.
  • Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Tilsett terningene i gryten med løk. Hell over vann og kok opp. Kok selleriroten mør.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri masse.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. Tilsett mer væske dersom du syntes suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
  • Strø over hakket kruspersille før servering.

Kommentar

Suppen smakker skikkelig godt til lavkarbo brød, for eksempel arktisk ketobrød