Go Back
+ servings
Lavkarbo lussekatter

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LUSSEKATTER

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 9 boller

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 207kcal | Karbohydrater: 1.6g | Protein: 4g | Fett: 16.2g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 300 gram creme fraiche
  • 1 dl kremfløte
  • 3 romtempererte egg
  • 120 gram havrefiber
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 3 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 0.5 ts salt
  • 1-2 ts gurkemeie (varier mengden etter hvor gul du ønsker bollene)
  • Egg eller olje til pensling
  • Evt. mandler til topping

FREMGANGSMÅTE

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen.
  • Deigen skal være så fast at du kan forme boller med hendene. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er klissete.
  • Form lussekattene i den formen du ønsker. Form for eksempel emner av deigen til en tynn pølse og rull hver ende inn mot midten, eller rull endene hver sin vei.
  • Legg gjerne en mandel i gropen på bollen og pensle med egg eller olje.
  • Legg bollene på et bakepapirkledd bakebrett.
  • Har du god tid kan bollene heve i 30-60 minutter på en lun plass. Bollene hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.