Tid: 1 time time 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir 9 boller)
Kalorier: 207kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 300 gram creme fraiche
- 1 dl kremfløte
- 3 egg
- 120 gram havrefiber
- 40 gram finesse bakesukker
- 3 ss fiberhusk (psyllium)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 1-2 ts gurkemeie evt. ørlite safran
- Egg til pensling
- Evt. mandler til topping
Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen.
Deigen skal være så fast at du kan forme boller med hendene. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er klissete.
Form lussekattene i den formen du ønsker. Form for eksempel emner av deigen til en tynn pølse og rull hver ende inn mot midten, eller rull endene hver sin vei.
Legg gjerne en mandel i gropen på bollen og pensle med pisket egg.
Legg bollene på et bakepapirkledd bakebrett.
Hev bollene 30-60 minutter på en lun plass. Fyll for eksempel vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk med en plastpose og kjøkkenhåndkle.
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
Kalorier: 207kcal | Karbohydrater: 1.6g | Protein: 4g | Fett: 16.2g