Gå tilbake
+ porsjoner
Saftig karbonade

Hjemmelagde saftige karbonader

Allergener: Egg
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 12 stk. 75 grams karbonader)
Kalorier: 143kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig av storfe med minst 14 % fett
  • 2 egg
  • 2 ss pofiber (kan utelates, men gjør karbonadene mer saftig)
  • 1 krm spisskummen
  • Salt og pepper
  • Meierismør eller olje til steking

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en bolle. Rør frem til deigen henger godt sammen.
  • Form til karbonader.
  • Varm en stekepanne med smør eller olje til medium/høy temperatur. Stek karbonadene på begge sider i ca. 3-4 min på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen.
  • La karbonadene hvile i 4-5 minutter før servering.

Merknader

Karbonadene passer godt på lavkarbo brød eller lavkarbo hamburgerbrød.

Næringsinnhold

Servering: 1 karbonade | Kalorier: 143kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 14g | Fett: 10g