Hjemmelagde saftige karbonader





Hjemmelagde karbonader, som passer til både lunsj, middag og kvelds

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo saftige karbonader passer godt sammen med lavkarbo hamburgerbrød, som du finner oppskrift til her.

Det anbefales at du lager karbonadene av kjøttdeig, og ikke av karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig og her ønsker du mest mulig fett i karbonadene slik at de blir saftig.

Du får gode karbonader med karbonadedeig, men de blir mer saftig dersom du bruker kjøttdeig. Det optimale er en kjøttdeig med 20 % fett, og oppover, men du kan fint bruke kjøttdeig med 14 % fett, som er den du enklest finner i butikken.

Tilsett dine favoritt ingredienser og lag deg en skikkelig god lavkarbo hamburger med disse saftige karbonadene. Noen eksempler er stekt rødløk, champignon og paprika, cheddarost, bacon, salat, dressing og ketchup uten sukker.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her. Vi har også oppskrift på lavkarbo frokost, lunsj, kvelds, desserter og kaker, med mer. Du finner en oversikt her.

Siste oppskrifter

   

Saftig karbonade

Hjemmelagde saftige karbonader

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 12 stk. 75 grams karbonader)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 karbonade | Kalorier: 143kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 14g | Fett: 10g
Allergener
Egg

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig av storfe med minst 14 % fett
  • 2 egg
  • 2 ss pofiber (kan utelates, men gjør karbonadene mer saftig)
  • 1 krm spisskummen
  • Salt og pepper
  • Meierismør eller olje til steking

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en bolle. Rør frem til deigen henger godt sammen.
  • Form til karbonader.
  • Varm en stekepanne med smør eller olje til medium/høy temperatur. Stek karbonadene på begge sider i ca. 3-4 min på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen.
  • La karbonadene hvile i 4-5 minutter før servering.

Kommentar

Karbonadene passer godt på lavkarbo brød eller lavkarbo hamburgerbrød.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search