Legg kyllingen i en skål eller pose, sammen med alle de andre ingrediensene.
Bland godt. La kjøttet marineres mens du lager bunnen.
Fathead pizzabunn og topping
Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Bland godt med miksmaster.
Legg bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek bunnen i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
Ta bunnen ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter.
Pizzatopping
Smør et tynt lag pizzasaus på pizzabunnen. Strø over revet ost.
Topp osten med rå marinert kyllingfilet. Strimlet paprika, rødløk og champignon.
Stekes på midterste rille til osten er gyllen i ca 12 – 15 minutter.
La den hvile i noen minutter før du skjærer i den.
Dryss over cashewnøtter eller peanøtter, fersk basilikum eller koriander og presset lime, rett før servering. Server med ønsket dressing og salat.