Fathead pizza – Thai chicken





Fathead pizza – Thai chicken

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Fathead pizza smaker helt nydelig! Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsaklig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.

Fathead pizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke.

Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Vi vil gjerne anbefale at dere prøver denne asiatiske vrien på pizzaen. Vi har blant annet brukt marinert kylling, cashewnøtter, koriander og lime for å gi deg en nydelig smaksopplevelse.

Vi anbefaler denne pizzaen sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette 1-2 fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

Vil du ha oppskrift til andre lavkarbo pizzaer, finner du det her.

Fathead pizza

Fathead pizza med asiatisk vri.

Siste oppskrifter

   

Fathead pizza

Fathead pizza - thai chichen

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 2 porsjoner (1 pizza = 2 porsjoner))

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1309kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 74g | Fett: 103g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kyllingmarinade

  • 150-200 gram kyllingfilet strimlet
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 2 ss sesamolje evt. nøytral matolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fathead pizzabunn

  • 50 gram Philadelphia ost
  • 150 gram revet mozzarella ost
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 100-150 gram revet ost
  • 0.25 rød paprika strimlet
  • 0.25 gul paprika strimlet
  • 0.25 rødløk strimlet
  • 3 små champignon skivet
  • Evt. cashewnøtter eller peanøtter
  • 1 lime
  • Fersk koriander evt. basilikum

Fremgangsmåte

Marinering av kylling

  • Legg kyllingen i en skål eller pose, sammen med alle de andre ingrediensene.
  • Bland godt. La kjøttet marineres mens du lager bunnen.

Fathead pizzabunn og topping

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Bland godt med miksmaster.
  • Legg bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek bunnen i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta bunnen ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter.

Pizzatopping

  • Smør et tynt lag pizzasaus på pizzabunnen. Strø over revet ost.
  • Topp osten med rå marinert kyllingfilet. Strimlet paprika, rødløk og champignon.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen i ca 12 – 15 minutter.
  • La den hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  • Dryss over cashewnøtter eller peanøtter, fersk basilikum eller koriander og presset lime, rett før servering. Server med ønsket dressing og salat.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search