Fathead pizza – Thai chicken

Fathead pizza smaker helt nydelig! Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsaklig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.

Fathead pizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke.

Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Vi vil gjerne anbefale at dere prøver denne asiatiske vrien på pizzaen. Vi har blant annet brukt marinert kylling, cashewnøtter, koriander og lime for å gi deg en nydelig smaksopplevelse.

Vi anbefaler denne pizzaen sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette 1-2 fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

  • Pers: 2
  • Tid: 90 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser

Pizzasaus

  • 2 ss smør
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 halv løk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 5-8 basilikumblader (evt. 1 ts tørket basilikum)
  • Salt
  • Pepper

Kyllingmarinade

  • 150- 200 g kyllingfilet
  • 2 ss sesamolje (evt en nøytral matolje)
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss soyasaus (bruk glutenfri dersom du ønsker en glutenfri rett)
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 0.5 ts Himalaya salt (evt vanlig salt)
  • 0.5 ts kvernet pepper

Fathead pizzabunn

  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 4 ss Philadelphia ost
  • 3.5 dl revet ost (du kan velge mellom mozzarella, norvegia eller Jarlsberg)
  • 1 klype salt, evt annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • 150 – 200 g strimlet kyllingfilet
  • 100-150 gram revet ost
  • 1/4 strimlet rød paprika
  • 1/4 strimlet gul paprika
  • 1/4 strimlet rødløk
  • 3 små champignon i skiver
  • Cashewnøtter
  • 1 lime
  • Fersk koriander og basilikum
Fremgangsmåte

Pizzasaus

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Smelt smør i en kjele, tilsett løken og fres den i ti minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré. Fres i ett par minutter.
  3. Tilsett rødvinseddik, soyasaus og en boks med hermetiske tomater. Rør godt.
  4. Tilsett hakket basilikum. Tilsett salt og pepper. Smak til underveis.
  5. La pizzasausen småputre i minimum ti minutter. Jo lengre den koker, desto mer smakfull blir den. Væsken damper underveis, slik at sausen tykner.
  6. Bruk en stavmikser og kjør gjennom sausen for å få en jevn og fin røre.
  7. Spre sausen over pizzadeigen. Ett tips er å fryse resten av sausen, da denne oppskriften gir deg saus til ca 2-3 fathead pizza.

Marinering av kylling

  1. Start med å strimle kyllingen i små biter.
  2. Legg kyllingen i en skål, evt i en pose, sammen med alle ingrediensene til marinaden.
  3. Bland godt. La dette marinere seg i ca 15 minutter mens du lager salaten.

Fathead pizzabunn og topping

  1. Sett ovnen på over og undervarme på 220 grader.
  2. Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  3. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  4. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  5. Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig.
  6. Legg ett bakepapir på ett stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge ett bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  7. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  8. Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter før du sprer over pizzasausen.
  9. Spre over ett tynt lag med pizzasaus. Strø over ett tynt lag med ost, og spar ost til toppen.
  10. Legg over rå marinert kyllingfilet. Strimlet paprika, rødløk og champignon. Strø over resten av osten.
  11. Stekes på midterste rille til osten er gyllen i ca 12 – 15 minutter.
  12. La den hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  13. Spre over cashewnøtter, fersk basilikum, koriander og presset lime, rett før servering. Server med ønsket dressing og salat.
Fathead pizza

Fathead pizza med asiatisk vri. Du kan selvsagt lage denne bunnen og bruke akkurat det fyllet/den toppingen du selv måtte ønske.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search