Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo enkel butter chicken

Lavkarbo enkel butter chicken

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 672kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 700 g lårfilet av kylling
  • 4 sjalottløk
  • 1 rød paprika
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 1 ts raspet ingefær
  • 100 g meierismør (evt. klarnet smør)
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1,5 dl kremfløte (evt. kokosmelk)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss garam masala krydder
  • 1 potte koriander
  • Salt og pepper
  • 40 g mandelflak eller hele mandler (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger og finhakk hvitløk og chili. Rasp ingefær.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk og paprika i ca. 5 min før du tilsetter hvitløk, chili, ingefær og tomatpuré. Stek videre i noen minutter.
  • Rør inn hakkede tomater, kremfløte, sitronsaft og garam masala. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus.
  • Tilsett kyllingstrimler og kok opp. La putre i ca. 20 min.
  • Rør inn grovhakket koriander og smak til med salt og pepper.
  • Grovhakk hele mandler med en kniv. Rist mandelflak eller hakkede mandler noen minutter i en tørr stekepanne. Strø over retten før servering.

Merknader

Server med en enkel salat, blomkålris og pannebrød eller ostelapper

Næringsinnhold

Kalorier: 672kcal | Karbohydrater: 8.6g | Protein: 36g | Fett: 54g