Enkel butter chicken, deilig rett med spennende smaker!
Du trodde kanskje det måtte være vanskelig å lage indisk mat fra bunnen. Nå skal vi avsløre en hemmelighet, butter chicken kan også være enkel å lage.
Du finner alle ingrediensene til denne retten på en helt vanlig dagligvarebutikk. Følger du oppskriften får du en rett full av deilige smaker, som du kan imponere andre med.
![Lavkarbo enkel butter chicken](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2023/11/omhelse-butter-chicken-staende-scaled.jpg)
Lavkarbo enkel butter chicken. Foto, Aina Sjo.
Lårfilet av kylling som kokes i sausen blir like mør som kylling marinert i yoghurt, og det er denne prosessen vi har utelatt for å gjøre denne oppskriften ekstra enkel og overkommelig. Flere av kryddersortene er også utelatt, men uten at det går ut over smaken.
Butter chicken kan lages melkefri ved å bruke klarnet smør og kokosmelk.
Server denne nydelige retten med en enkel salat, blomkålris. pannebrød eller ostelapper.
Lavkarbo enkel butter chicken
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/melk-30x30.png)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/notter-30x30.png)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 700 g lårfilet av kylling
- 4 sjalottløk
- 1 rød paprika
- 3 hvitløksfedd
- 1 chili
- 1 ts raspet ingefær
- 100 g meierismør (evt. klarnet smør)
- 2 ss tomatpuré
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1,5 dl kremfløte (evt. kokosmelk)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss garam masala krydder
- 1 potte koriander
- Salt og pepper
- 40 g mandelflak eller hele mandler (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger og finhakk hvitløk og chili. Rasp ingefær.
- Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk og paprika i ca. 5 min før du tilsetter hvitløk, chili, ingefær og tomatpuré. Stek videre i noen minutter.
- Rør inn hakkede tomater, kremfløte, sitronsaft og garam masala. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus.
- Tilsett kyllingstrimler og kok opp. La putre i ca. 20 min.
- Rør inn grovhakket koriander og smak til med salt og pepper.
- Grovhakk hele mandler med en kniv. Rist mandelflak eller hakkede mandler noen minutter i en tørr stekepanne. Strø over retten før servering.
Utrolig god rett! Anbefaler lavkarbo nanbrød til!